Zlatan tillbaka i startelvan – slog till direkt

Zlatan var tillbaka i startelvan och han visade upp sig direkt. Svensken gav Milan ledningen i matchens andra minut. Ett mål som gör honom historisk.

|

Zlatan Ibrahimovic missade 2021 år sista match för Milan och i torsdagens segermatch mot Roma startade Zlatan Ibrahimovic på bänken. I söndagens möte mot Venezia var svensken tillbaka i startelvan.

Och den svenska storstjärnan visade direkt att han är tillbaka. Redan efter två minuters spel höll sig 40-åringen framme och styrde in en framspelning av Rafael Leao till 1–0.

Målet gjorde Zlatan historisk då han tangerade Cristiano Ronaldos europeiska rekord med mål mot 80 olika klubbar. Ronaldo satte målet mot sin 80:e klubb i de europeiska toppligorna den 30 december, mot Burnely, då Manchester United vann med 3–1, skriver Football-Italia.

Ronaldo satte målet mot sin 80:e klubb i de europeiska toppligorna den 30 december, mot Burnely. Bild: PHIL NOBLE

Milan i serieledning

Zlatan har noterats för 15 matcher den här säsongen och målet mot Venezia är hans åttonde.

Kort efter halvtidsvilan, i den 48:e minuten, utökade Theo Hernandez Milans ledning till 2–0. Drygt tio minuter senare var samme Hernandez framme igen. När Venezias Michael Svobod fick syna det röda kortet efter att ha stoppat ett skott på mållinjen med handen klev Henrandez fram till straffpunkten och placerade in 3–0 till Milan.

I den 73:e minuten byttes Zlatan ut till förmån för Olivier Giroud.

Matchen slutade 3–0 vilket tog Milan upp i serieledning, dock tillfälligt. Inter besegrade senare på söndagen Lazio med 2–1 och återtog därmed ledningen.