Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan tackar Mourinho: Min kropp är inte normal

Zlatan Ibrahimovic utsågs till Premier Leagues bästa spelare under december. I en intervju på Manchester Uniteds hemsida tackar han tränare José Mourinho, som hållit honom i form. – När du har en kropp som jag – det är ingen normal kropp, konstaterar ”Ibra”.

Manchester United har hittat formen efter en tveksam start och under december månad kom segrarna i rask följd – precis som målen från Zlatan Ibrahimovic. I en intervju på klubbens hemsida talar han om utmärkelsen.

– Jag är glad, för det är fansen som röstat. Men som jag alltid säger, utan mina lagkamrater vore det inte möjligt. Så för mig är det en lagutmärkelse. Så låt oss hoppas att vi fortsätter som i december, för vi hade en fantastisk månad.

I intervjun konstateras att Zlatans mål varit bidragande till poängen som kommit, och svensken ligger två i den totala skytteligan.

– Ja, men jag missade ett för det dömdes bort. Det var lite synd, för det var ett fint mål och jag skyddade målvakten också – bilderna säger allt, säger Zlatan Ibrahimovic.

Han syftar på målet mot Middlesbrough, där Ibrahimovic karatesparkade in bollen – vilket domaren inte tillät, eftersom han ansåg att det var farligt spel.

December innebar som vanligt ett tätt matchande i Premier League, och Ibrahimovic ger en stor hyllning till managern José Mourinho, som han menar förstått hur man bäst matchar en spelare av Zlatans typ.

– Jag känner mig bra, jag känner mig i form. Bossen har gjort ett bra program för mig från start och han har sett till att jag kan spela varje match. Jag måste ge honom credit för det, mixen av träning, återhämtning och match. Han satte ihop det där för mig, och det är därför jag kunnat spela så mycket.

– Och när du har en kropp som jag, det är ingen normal kropp. Det är som när du ser ett djur; det går in och är alltid fräscht. Så jag ser mig själv som ett djur, säger Zlatan.

Tillsammans med de andra nyförvärven Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan har Ibrahimovic legat bakom mycket de senaste matcherna. Och Ibrahimovic ser gärna att de två får vinna utmärkelsen som månadens spelare framöver.

– Såna spelare är alltid är på topp, de vill alltid vinna och de tränar alltid väldigt hårt. De har en jättebra mentalitet och de växer för varje match. Jag skulle bli mer än glad om de nominerades varje månad, för det betyder att hela laget borde nomineras. Vi hjälper varandra och vill göra varandra bättre och få ut det bästa av varandra. Det är vad det handlar om, det är en kollektiv sport. Om laget är lyckligt, är vi alla lyckliga, konstaterar Zlatan Ibrahimovic.

Se en del av intervjun i tv-klippet nedan.