Zlatan stor hjälte - tog första titeln med United

Zlatan Ibrahimovic har gjort det igen. Vunnit en titel. I dag blev han stor matchhjälte i slutminuterna när Manchester United besegrade Premier League-mästaren Leicester i Community Shield.

|

Den svenske storstjärnan fortsätter att kamma in titlar var han än kommer, i vilken klubb han än spelar. Han har vunnit i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris SG. Nu har han gjort samma sak i Manchester United. Men det satt långt inne för den engelska storklubben.

Efter en avvaktande inledning skickade Jesse Lingaard in 1-0 för United efter en dryg halvtimma, ett resultat som stod sig till paus.

I den andra halvleken var det lågt tempo, men plötsligt från ingenstans hittade den regerande Premier League-mästaren ett 1-1-mål. Fellaini slog en dålig hemåtpassning som Jamie Vardy snappade upp. Skyttekungen lurade De Gea och rullade enkelt in 1-1.

När klockan tickade upp mot 80 minuter såg det ut att gå mot ett straffavgörande. Då tog Antonio Valencia fart från sin högerbacksplats, ryckte förbi sin motståndare och skickade in ett inlägg. I straffområdet höll sig, en fram till dess osynlig, Zlatan Ibrahimovic framme, vann nickduellen med Wes Morgan och nickade in 2-1.

Målet blev matchavgörande, Manchester United tog säsongens första titel – och Zlatan vann sin första med nya klubben.