Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Zlatan-statyn vandaliserad igen – när bevakningen togs bort

När Zlatan gick in som delägare i Hammarby var ilskan stor i Malmö och statyn av stjärnan vandaliserad. Nu har det skett igen, efter att bevakningen kring statyn tagits bort, det skriver Sportbladet.

Efter att det förra veckan blev klart att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Hammarby IF har ilskan i Malmö, Zlatans hemstad, varit stor.

Statyn av svensken som restes utanför Malmö Stadion tidigare i höst vandaliserades och så även porten till hans fastighet i Stockholm.

Under måndagen har statyn i Malmö vandaliserats igen. Ordet "judas" har klottrats framför 38-åringens fötter och röd sprayfärg målats på statyn, det skriver Sportbladet.

Sedan Zlatans Hammarby-köp offentliggjordes har fritidsförvaltningen i Malmö haft extra bevakning kring statyn. Den extra bevakningen togs bort under måndagen.

– Vi gör en bedömning utifrån läget, så gör vi med alla våra anläggningar. I det här fallet var det exceptionellt med tanke på vad som hände. Nu är vi tillbaka på ordinarie bevakning, sa fritidsförvaltningens kommunikationschef Malin Tykesson till Kvällsposten tidigare under måndagen.

Enligt Sportbladet känner polisen inte till händelsen och ingen anmälan har gjorts.

LÄS MER: Uppgifter: Zlatan överens med Milan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.