Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan siktar på personlig trippel

Efter landslagssamlingen väntar nu en märklig vardag för Zlatan Ibrahimovic. PSG har redan säkrat ligatiteln, men superstjärnan satsar på en personlig trippel.

– Vi har vunnit den ju, så vi ska bara spela av den. Skytteligan har vi vunnit, den ska vi också spela av. Assistligan har vi kvar, den ska vi se till att vinna, säger han.

Senast mot Turkiet fick han ledigt, men i Sveriges 1–1-match mot Tjeckien spelade Zlatan Ibrahimovic 90 minuter. "Ibra" hade en jättemöjlighet att ge Sverige en tidig ledning, men lyckades inte förvalta den gratischans som uppstod när Tjeckiens Tomas Sivok slog en galen passning.
– Vi skapar en del chanser. Vi ska sätta någon mer, jag ska sätta min efter fem minuter. Jag fattar inte vad som hände, säger Ibrahimovic, som var nöjd med sin egen insats även om han kände av lite av den "hängighet" som drabbat flera av landslagsspelarna som insjuknat under samlingen.

Zlatan i närkamp med Tjeckiens Marek Suchy. Bild: Joel Marklund
Zlatan i närkamp med Tjeckiens Marek Suchy. Bild: Joel Marklund


– Den här matchen handlade mer om de nya som ska komma in och hitta sin roll, få upp självförtroendet. Det andra såg ut som innan – vi skapar bra med chanser, vi höll det kompakt. Jag kände mig halvhängig i första, andra kändes lite bättre. Jag ska göra ännu mer när jag får vara 100-procentig.

Hemma i Frankrike säkrade Ibrahimovic och PSG ligatiteln redan för mer än två veckor sedan. Det är Zlatan Ibrahimovics 13:e ligatitel på 15 säsonger i sex olika klubbar.
Och nu väntar lite av en transportsträcka och defilering under de sju omgångarna som återstår. De kan vara den svenske landslagskaptenens sista ligamatcher i Frankrike – landet han enligt egen utsago satt på kartan. På en presskonferens tidigare i veckan pratade Ibrahimovic om intresse från klubbar i Premier League, och han har tidigare antytt att han är på väg bort från PSG.

Förutom att bärga en ny titel ser Zlatan även ut att ta hem en ny skytteligatitel. Anfallaren har gjort 27 mål hittills, lagkamraten Edinson Cavani är näst bäst i den franska ligan med 14 just nu.
– Skytteligan har vi vunnit, den ska vi också spela av. Assistligan har vi kvar, den ska vi se till att vinna, säger Ibrahimovic.
Just nu delar han ledningen i assistligan med lagkamraten Ángel Di María, med elva assist.
Och dessutom finns motivation kvar i Champions League, där PSG möter Manchester City i kvartsfinal.
– Och vi har semifinal i cupen och sedan har vi final i cupen, så det är många bra matcher som är kvar, säger Ibrahimovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.