Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JASON CAIRNDUFF
Bild: JASON CAIRNDUFF

Zlatan riskerar straff efter samarbete med bettingbolag

Zlatan Ibrahimovic uppges bli ambassadör för det nya spelbolaget BetHard - men samarbetet med företaget kan bryta mot det engelska fotbollförbundets regler.

I början av mars avslöjade sajten breakit att Zlatan Ibrahimovic har tecknat ett reklamavtal med det nya bettingföretaget BetHard värt mellan 80 och 100 miljoner kronor i aktier och kontant betalning.

Det var bara ett av många företagsengagemang Zlatan Ibrahimovic engagerat sig i de senaste åren. Men nu kan svensken tvingas avbryta samarbetet. Enligt engelska Daily Mirror kommer det engelska fotbollförbundet FA utreda 36-åringens kontakt med företaget.

I England är det nämligen förbjudet för aktiva spelare eller ledare att spela fotbollsrelaterade händelser. Det är också förbjudet att delta i reklamkampanjer för eller företräda ett företag som sysslar med liknande aktiviteter, vilket är regeln Ibrahimovic eventuell brutit emot.

Enligt Daily Mirror kan svensken tvingas avbryta sina engagemang med BetHard, om FA:s utredning kommer fram till att han brutit mot reglerna.

Sedan tidigare är den omtalade mittfältaren Joey Barton avstängd fram till 1 juni i år efter att ha spelat på flertalet matcher han själv varit aktiv i.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.