Zlatan riskerar missa EM-premiären mot Spanien

Zlatan Ibrahimovic har skadat sig – men hur illa? Enligt italienska medier kan EM-premiären mot Spanien vara i fara för den svenske superstjärnan.

ANNONS
|

En sak är säker: Zlatan Ibrahimovic kunde inte fullfölja Milans möte med Juventus i söndags. Den svenske anfallaren tvingades bryta matchen på grund av ett skadat knä.

Strax därefter gav tränaren Stefano Pioli det lugnande beskedet att det inte skulle röra sig om någon allvarligare skada. Utan en ”lätt översträckning” i ena knäet och att han skulle missa två matcher.

LÄS MER:Beskedet: Zlatan missar två matcher

Enligt italienska Gazzetta dello Sport ska det dock röra sig om en något allvarligare skada. Även om inget ska vara sönder så skriver man att det inte var en ”lätt översträckning”, i stället väntas Zlatan bli borta tre till fyra veckor.

ANNONS

”Det är i praktiken omöjligt för honom att spela mer för Milan den här säsongen”, skriver Gazzetta.

Hinner Zlatan komma tillbaka från skadan innan EM?
Hinner Zlatan komma tillbaka från skadan innan EM? Bild: LUDVIG THUNMAN

EM-premiären kan vara i fara

Frågan alla svenska fans ställer sig är dock hur det blir med sommarens fotbolls-EM? Med tanke på att mästerskapet drar igång om en dryg månad så kan det bli en kamp mot klockan för Zlatan Ibrahimovic om Gazzetta dello Sports uppgifter stämmer.

LÄS MER:Svenske talangen förlänger med Milan

Den italienska sajten Milannews.it skriver enligt Sportexpressen att premiären mot Spanien kan vara i fara.

”Zlatan har inga tankar om att ge upp EM. Janne Andersson kommer att ta ut honom i hopp om att kan återhämta sig och hitta formen snabbt. Kanske inte redan till premiären mot Spanien, men i alla fall till matcherna mot Slovakien och Polen”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS