Zlatan räddade United i stormötet

Manchester United såg ut att förlora rivalmötet mot Liverpool. Men Zlatan Ibrahimović fick sista ordet när han fixade 1–1 – med pannan – i slutskedet.

|

– Vi fick en poäng, trots att vi inte spelade på topp. 1–1 är okej och vi har inte förlorat på 14-15 matcher, säger Ibrahimović i Viasat sport.

José Mourinhos analys av tillställningen:

– I den andra halvleken skapade vi några bra chanser, men Liverpool försvarade sig bra och är alltid farligt i sina omställningar, säger den portugisiske managern.

James Milner såg länge ut att bli matchhjälte för Liverpool i den dramatiska tillställningen på ”Drömmarnas Teater” i Manchester. Engelsmannen sköt matchens första mål – på straff – i den 27:e minuten.

Pogba syndabock

Straffen var frukten av Jürgen Klopps omtalade presspel. Roberto Firmino stressade hemmalagets mittback Phil Jones till en hörna. När bollen lyftes fick Paul Pogba en hand på den. Domaren Michel Oliver blåste, och pekade på elvameterspunkten.

Milner gjorde inget misstag. Vänsterbacken har nu dunkat in elva straffar av elva i Liverpooltröjan.

Målet såg länge ut att räck till tre poäng. Men räkna aldrig ut ett lag som har en Zlatan Ibrahimović i anfallet.

Svensken kunde ha gjort mål redan i den första halvleken. I den 18:e minuten var han nära att ta tillvara på en slarvig passning från Liverpools mittback Dejan Lovren. Och i den 33:e tryckte han iväg en stenhård pressad frispark. Men gästernas målvakt, Simon Mignolet, storspelade.

– Vi gjorde en del enkla misstag (före paus) och var inte bekväma med deras press. I andra halvlek spelade vi mer direkt, säger den svenske superstjärnan.

Delad skytteligaledning

Manchester United anföll med mycket folk i den andra akten och i den 84:e minuten gav det utdelning. Marouane Fellaini fick den första chansen och i andravågen skickade Antonio Valencia in bollen från höger. Zlatan mötte med pannan och fastställde slutresultatet, 1–1.

– Det var ett bra inlägg. Jag trodde att Fellaini skulle göra mål, men vi fick en andra chans, säger Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović har nu gjort 14 mål i Premier League, och delar ledningen i skytteligan med Alexis Sánchez och Diego Costa.