Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Zlatan om skadan: ”Mer besviken för Milan än landslaget”

Zlatan Ibrahimovic dras med skador och i höst fyller han 40 år. Den senaste skadan stoppar honom från sommarens EM. Det grämer dock svensken mer att missa matcher med Milan än ett mästerskap med svenska landslaget.
– Jag är mer besviken för Milan än landslaget, säger han till italienska La Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år i höst och har ofta kallats för ett fysiskt fenomen som trots sin ålder spelar fotboll på allra högsta nivån.

Senaste tiden har stjärnan dock dragits med skador och under säsongen har han missat flera matcher med sitt Milan. Den senaste skadan, knäskadan han ådrog sig i matchen mot Juventus i början av maj, stoppar honom från spel i EM.

I en intervju med den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport säger han att det som grämer honom mest inte är att missa EM-slutspelet utan att missa matcher med Milan.

– Jag är mer besviken för Milan än landslaget, för jag missade så många matcher. Jag hade velat hjälpa till mer. Jag är en kille som normalt spelar 50 matcher per säsong. Kanske måste jag vara mer realistisk, begära mindre av min kropp, men det kan jag inte. Sedan är jag förstås också besviken för EM, men att komma tillbaka i en turnering när man inte är hundra procent är inget för mig. Då föredrar jag att hålla mig borta och heja på Sverige, säger han till tidningen enligt Fotbollskanalen.

LÄS MER: Dejan Kulusevski om reaktionerna efter uttalandet: ”Barnsligt från alla håll”

Kaxiga svaret: ”Världens mest kompletta anfallare”

Han berättar också om hur han börjat känna att åldern tar ut sin rätt.

– Jag tror inte kroppen orkar med huvudet längre, säger han.

På Gazzetta dello Sports fråga till Zlatan om fotbollen har gett mest till honom eller han till fotbollen svarar svensken:

– Fotbollen har låtit mig träffa människor, resa och möta nya kulturer. Den har gett mig det liv jag har. Och vad jag har gett den? Världens mest kompletta anfallare.

Den senaste Serie A-säsongen noterades Zlatan för 15 mål på 19 matcher med sitt Milan.

LÄS MER: Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.