Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Zlatan om Michael Jordan: ”Relaterar till honom”

Dokumentären ”The Last Dance” har setts av mängder av människor världen över.
En av dem är Zlatan Ibrahimovic och han kände igen sig mycket av basketlegendaren Michael Jordans ledarstil.
– Jag relaterar till hur han jobbar, säger Zlatan Ibrahimovic till Gazzetta dello Sport enligt Sportbladet.

”The Last Dance” heter den dokumentär som Netflix gjort om Chicago Bulls mästerskapsår 1998. Den sista säsongen under den storhetstid som klubben hade med coachen Phill Jackson och spelare som Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr och ytterligare en som hade både dokumentärens och Chicago Bulls huvudroll – Michael Jordan.

Dokumentären har blivit omåttligt populär och en av alla som sett den är den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

”Säger inte att jag är Jordan”

När Gazzetta dello Sport nu publicerat en lång intervju med Zlatan i sitt helgmagasin Sportweek tar ”Ibra” upp dokumentären och berättar om likheterna han såg mellan sig själv och just Michael Jordan.

– Har du sett ”The last dance”? Jag säger inte att jag är Michael Jordan, jag är Ibra och han är Jordan, men jag relaterar till hur han jobbar och kraven vi ställer på oss själva och andra. Många säger att matcherna räknas. För mig handlar det om att träna och sen göra det på matcherna, och jag vill alltid ha 200 procent från mina lagkamrater och mig själv, säger Zlatan till Sportweek.

Anfallsstjärnan, som gjort flest mål för det svenska fotbollslandslaget någonsin, menar att det inte i huvudsak handlar om krav på lagkamraternas nivå. Däremot på inställningen.

– Alla är inte Ibra på planen, men du måste ta fram ditt bästa. Du kan spela dåligt eller bra, men när du kliver på planen ska jag känna att jag har någon som gör sitt bästa med mig. Jag går inte ut i krig med någon som springer iväg. Men alla är inte så, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportweek enligt Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.