Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Zlatan och Janne Andersson har träffats i Milano

Zlatan Ibrahimovic och förbundskapten Janne Andersson har träffats i Milano och diskuterat en eventuell landslagscomeback, det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
– Mötet var mycket bra och givande, säger Janne Andersson.

På tisdagen fick Zlatan Ibrahimovic ta emot sin tolfte guldboll. I samband med det öppnade 39-åringen i en intervju med Sportbladet för en comeback i landslaget.

– Jag vill vara på Friends Arena, jag vill att det ska vara den Gula Muren eller den Gula Väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär sa han till tidningen.

LÄS MER: "Mycket att reda ut mellan Zlatan och Janne"

Han sa också att samtalet om en eventuell comeback måste komma från Janne Andersson och att han skulle fundera på saken om han fick frågan att representera Sverige igen.

Janne Andersson svarade via ett pressmeddelande på onsdagen att det nu är ”naturligt att diskutera saken närmre”.

KRÖNIKA: Självklart ska EM-frågan ställas till Zlatan

Har setts i Milano

Nu, på torsdagen, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida att förbundskapten Janne Andersson under onsdagen reste till Milano för att på torsdagen ha ett möte med Zlatan, för att ”diskuterat det intresse för spel i landslaget som Ibrahimovic nyligen uttalat”.

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

Enligt förbundskapten kommer samtalen fortsätta. Nästa landslagssamling är i mars och till sommaren spelas det EM som sköts upp från sommaren.

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, säger Janne Andersson.

Zlatan leder just nu skytteligan i Serie A med sina 10 gjorda mål för Milan, som toppar Serie A. I senaste ligamatchen, mot Napoli, stod 39-åringen för två fullträffar.

Efter EM-slutspelet 2016 sa Zlatan Ibrahimovic adjö till landslaget efter 62 mål på 116 landskamper.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic svarar på hårda kritiken: ”Dagisnivå”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.