Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Zlatan kan återvända till Italien – för 85 miljoner kronor

Zlatan Ibrahimovic, 38, och Bologna förhandlar om ett kontrakt för svensken. Enligt Gazzetta dello Sport väntas den svenske stjärnan dra in 85 miljoner kronor om han tackar ja till klubben.

I december går Zlatan Ibrahimovics kontrakt med den amerikanska klubben La Galaxy ut. Den svenske stjärnan har varit tydlig med att han kommer att se över alternativ och har samtidigt öppnat för att det kan vara färdigspelat för hans del.

– Det kan det vara, sa han till amerikanska inför slutspelet i MLS.

Efter att La Galaxy förlorat mot Los Angeles FC var Zlatan Ibrahimovic rejält besviken.

– Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är. Tänk om jag inte spelar i MLS. Vem ska ni prata med då?, sa han då enligt LA Times.

"Zlatan överväger vårt erbjudande"

Efter att säsongen i USA tagit slut har dock ryktena om hans framtid som fotbollsspelare tagit fart på nytt. De mest ihärdiga ryktena är att det närmar sig en återkomst till Serie A och Italien för 38-åringen.

Enligt Gazzetta dello Sport är det Bologna som jagar Zlatan och anfallaren kan tänka sig att gå till klubben för att hjälpa tränaren, Sinisa Mihajlovic, som drabbats av cancer och dessutom är en vän till Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan överväger vårt erbjudande för att han vill hjälpa honom. Vi försöker få det att hända. Det skulle vara fantastiskt. Låt oss se..., sa klubbens ordförande Walter Sabatini nyligen.

Erbjudandet från Bologna – värt 85 miljoner

Enligt den italienska tidningen kommer kostnaden för Zlatan Ibrahimovic att landa på 85 miljoner kronor för ett kontrakt på 18 månader. Avtalet ska finansieras genom att Bologna räknar med att öka i 32 miljoner kronor på marknad/biljettförsäljning. Samtidigt ska presidenten Joey Saputo och sponsorn Macron pumpa in 22 miljoner kronor och en försäljning av Mattia Destro ska lösa de sista elva miljonerna.

Om man ska tro Gazetta dello Sport kommer Zlatan Ibrahimovic att dyka upp hos Bologna senare i december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.