Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Zlatan Ibrahimovic. Bild: AEG, Bildbyrån

Zlatan köper en fjärdedel av Hammarby – Malmö-fansen rasar

Zlatan Ibrahimovic fick nyligen en staty rest i Malmö – nu har han köpt upp en fjärdedel av toppkonkurrenten Hammarby IF.
Vilket får Malmö FF-fansen att rasa.
– Han har nog tappat greppet om vad han betyder för Malmö, säger Kaveh Hosseinpour som är vice ordförande i Malmös officiella supportergrupp, till Fotbollskanalen.

En Hammarbytröja med Zlatan Ibrahimovic efternamn på ryggen. Det var vad huvudpersonen själv publicerade i sociala medier under tisdagen. Spekulationerna tog fart om vad den kryptiska flörten skulle kunna innebära.

Nu står det klart vad det hela handlade om och det är Sportbladet som är först med att berätta det.

I en pressrelease meddelar AEG att Zlatan köpt 50% av företagets ägarskap i Hammarby Fotboll. Bild: AEG

"Har inget med MFF att göra"

Amerikanska Anschutz Entertainment Group, AEG, äger 47 procent av aktierna i Hammarby Fotboll AB. Man äger också Los Angeles Galaxy, som Zlatan Ibrahimovic spenderat de två senaste säsongerna i.

Nu köper Zlatan 50 procent av AEG Swedens aktier och blir i och med det ägare av knappa fjärdedelen av Hammarby Fotboll.

– Det känns fantastiskt. Det känns spännande med Hammarby, ett helt annorlunda projekt och jag är väldigt motiverad. Jag kommer vara väldigt engagerad i det här den dagen jag slutar med fotbollen. Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Inte bara på planen. Även om jag kanske kan bjuda på något på planen också om jag inte är för gammal... Men inte som aktiv spelare, alltså. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic har Malmö FF som moderförening och nyligen restes en staty av stjärnan i hans hemstad. Trots det så är det Hammarby som "Ibra" väljer att köpa in sig i, men 38-åringen tror att han kommer få förståelse från Malmöborna och MFF-supportrarna.

– Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, säger Zlatan.

Malmö-fansen rasar

Det verkar trots allt som att Zlatans analys inte är helt pricksäker. Fotbollskanalen har varit i kontakt med Kaveh Hosseinpour som är vice ordförande i Malmös officiella supportergrupp, "MFF Support", och han inte belåten med Zlatans agerande.

– Av de reaktioner jag hittills fått skickat till mig så har jag inte hört någon som tycker att det här är bra. Alla är extremt kritiska. Vissa är besvikna, vissa är arga och vissa tycker att det är idiotiskt, säger Hosseinpour till Fotbollskanalen.

Han fortsätter sedan:

– Det är en utveckling av honom som känns obehaglig och tråkig och felaktig. Han har nog tappat greppet om vad han betyder för Malmö. Han missförstår sin ställning lite när han säger att Malmö kommer att vara glada för hans skull. Vi är inte glada. Jag tror inte någon är särskilt glad för hans skull. Det var ett tag sedan han lämnade Malmö och sedan dess har vi haft en extremt mycket större ikon här som på alla sätt och vis överglänst honom. Det finns ingen i Malmö som springer runt i en LA Galaxy-tröja och spelar med Ibrahimovic på ryggen utan här spelar man med Rosenberg på ryggen, säger Hosseinpour.

"Vi skulle synas över hela världen"

I intervjun med Sportbladet kommenterar Zlatan Ibrahomvic också det inlägg han publicerade i sociala medier under gårdagen. Det var en strategisk sak att göra för att marknadsföra Hammarby så mycket som möjligt.

– Jag hade kommit överens med teamet från Hammarby och AEG om att få den här grejen så global som möjligt. Vi skulle synas över hela världen. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Alla ska veta vilka Hammarby är och när man ser loggan ska man förstå: det där är Hammarby, säger Zlatan till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.