Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Zlatan: "Känner mig som Benjamin Button"

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra mål för sitt Manchester United. Borta mot Sunderland gjorde han 1-0 med ett vackert distansskott. – Det är ett klassmål av Zlatan Ibrahimovic, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

Det var i den 30:e matchminuten i söndagens Premier League-möte mellan Sunderland och Manchester United som Zlatan Ibrahimovi slog till.

Han tog emot en passning i utkanten av straffområdet, vände bort sin försvarare och avslutade i målvaktens borte hörn.

"Visar styrka"

– Där visar han styrka, snabbhet och framförallt placering, säger  kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat och fortsätter:

– Det är ett klassmål av Zlatan Ibrahimovic som ger United ledningen mot Sunderland.

Larsson utvisad

Den första halvleken avslutades sedan med att planens andra svensk, Sebastian Larsson, blev utvisad. Sunderlands mittfältare kastade sig in i en duell på mittplan, bröt bollen och startade en kontring.

Han trodde själv att han skulle få sprispark när domaren blåste men blev alltså utvisad själv. Vilda protester följde från både spelare och fans.

United vann

United vann till sist med 3-0 efter att Marcus Rashford gjort matchens sista mål.

Hoppet om en Champions League-plats lever fortfarande för United som ligger på femte plats i den något haltande Premier League-tabellen.

"Vi måste fortsätta fokusera"

–  Det är tre viktiga poäng för oss, speciellt nu på slutet när vi tidigare inte fått ihop de vi vill, säger Ibrahimovic, vars United nu har fyra poäng upp till Manchester City på fjärdeplatsen, till Premier Leagues tv-team.

United har ett tufft spelschema framöver och ställs härnäst mot ligaledande Chelsea. Sedan väntar även ett derby mot City och möten med Arsenal och Tottenham inom de kommande sex omgångarna.

"Känner mig som Benjamin Button"

– Vi måste fortsätta att fokusera och tro på att vi kan nå topp fyra. Vi kommer att göra allt för att ta oss dit.

Zlatan Ibrahimovic har nu gjort nio mål på de åtta senaste bortamatcherna, och 35-åringen fortsätter att bära United i offensiven.

– Jag tränar hårt, fokuserar, tror på det jag gör. Jag tror på mig själv och vet vad jag kan göra. Jag försöker bara spela mitt spel och njuta av det.

– Ju äldre jag blir desto smartare verkar jag bli. Jag har sagt det tidigare; jag känner mig som Benjamin Button. Jag föddes gammal och kommer att dö ung.