Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Zlatan: Jag gillar pressen utifrån

Zlatan Ibrahimović, 35, levererade när det behövdes som mest mot Liverpool. Men lagkamraten Paul Pogba hade problem i toppmatchen. Vad berodde det på?

Pogba kom till söndagens rivalmöte med flera fina matcher bakom sig. Manchester Uniteds supportrar hoppades att han skulle avgöra mot Liverpool, men världens dyraste fotbollsspelare var långt ifrån bäst på Old Trafford. Och han orsakade straffen som James Milner förvaltade.

Var det förväntningarna från fansen som gjorde att det låste sig för Pogba?
– Jag tror att pressen på mig från utomstående inte är nånting jämfört med pressen jag lägger på mig själv. Jag vill verkligen vara mer än perfekt i varje match, till och med på träningarna. Jag är inte glad om jag förlorar på träning, så du kan ju tänka dig hur det är efter matcherna. Sån press har jag på mig själv och er press är som ett dagis för mig, säger Zlatan.
– Jag gör mål nu, men om vi kunde ha varit först i tabellen och jag hade stått på fem mål och medierna hade attackerat mig, sagt "Han klarar inte av Premier League", då hade jag föredragit att ha det så.

Tror på Pogba

Ibrahimović berättar att livet som fotbollsproffs handlar om att leva med pressen 24 timmar om dygnet. När en spelare blir bättre ökar förväntningarna.

– Det är något vi lär oss och något vi måste hantera, för vi (Manchester United) hör hemma i toppen. Paul hör definitivt hemma i toppen och pressen kommer alltid att finnas där, säger 35-åringen.

Egen emoji

Sommarens galet dyra nyförvärv från Juventus blev nyligen den förste spelaren i Premier League med en egen "Twitter emoji". Och denna visades upp på reklamskyltarna runt Old Trafford i söndags.

Frågan är om det påverkade Pogbas prestation, eller om fransmannen helt enkelt inte passade in i Uniteds raka spel – med bollar över mittfältet? 

– Det var en annorlunda match för Paul. Det var en tuff match, på grund av sättet vi var tvungna att spela. Liverpool satte oss under press och vi tvingades spela förbi mittfältet, säger Ibrahimović.