Zlatan: "Jag är tillbaka för att avsluta det jag startade"

Zlatan Ibrahimovic närmar sig en återkomst på planen för Manchester United. I en intervju med Sky Sports berättar han nu om skadan. – Alla sa att "det var över". Det triggar mig och ger mig energi, säger Zlatan.

ANNONS
|

Den svenske superstjärnan har kämpat stenhårt för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen efter den allvarliga knäskadan mot Anderlecht i våras. Nu närmar han sig en comeback och för Sky Sports berättar han om skadan som fick honom att bli ännu mer motiverad.

– Skadan gjorde det enkelt för mig, jag hade ett mål och det var ett ta mig tillbaka och spela igen. Jag kommer att gå in på samma sätt som jag kom in, jag kommer inte att gå ut haltandes. Jag kommer att gå ut på samma sätt som jag gick in. Även om jag kommer att behöva gå på vatten så gör jag det med, säger han till TV-kanalen.

ANNONS

Men den nu 35-årige Zlatan Ibrahimovic berättar också för Sky Sports att han hade sina tvivel när skadan kom – att karriären kanske var över.

– I det ögonblicket när det hände så var det enklare för mig att jag skulle komma tillbaka eftersom jag fick en utmaning. Innan hade jag aldrig haft en allvarlig skada, alla sa att ”det är över” och ”han är för gammal”. All denna tvivel har jag haft i hela min karriär. När det händer så triggar det mig och ger mig energi och ett mål. Jag utmanar vad jag kan göra och hur långt jag kan pressa min kropp, säger han.

Den stora anledningen till att han är tillbaka på fotbollsplanen och framförallt i just Manchester United är Premier League-titeln. En titel som Zlatan saknar men väldigt gärna vill lägga till i prisskåpet.

– Allting jag startade första säsongen ska vi slutföra den här säsongen. Målet är Premier League. Jag är tillbaka för att avsluta det jag startade, säger han.

ANNONS