Zlatan: "Inte så att jag tar ut laget som vissa tror"

En av de stora frågorna kring landslaget är vem som ska spela bredvid Zlatan Ibrahimovic. Marcus Berg eller John Guidetti? – Det bestämmer Erik helt och hållet. Inte så att jag tar ut laget som vissa tror, säger Zlatan.

ANNONS
|

Erik Hamrén berättade under tisdagen att han ser Marcus Berg som före John Guidetti i dagsläget, något som kunde ändras innan EM drar igång med Irlands-matchen för svensk del. Den mest givne spelaren av alla i det svenska landslaget, ja kanske i hela EM är Zlatan Ibrahimovic. Vem han får som radarpartner verkar han inte bry sig så mycket om.

– Det finns mer fotboll i Guidetti, Berg är mer av en målskytt. Allt handlar om vad Erik vill. Vem som kommer spela får Erik bestämma. Det funkar jättebra med båda två. Sen ska vi inte glömma Emir, han är också med i laget, säger Zlatan och fortsätter:

ANNONS

– Jag tror att Berg har nått sin kvalité, han har nått sitt 100 procent. Han vet vad han ska göra för att nå det. Jag tror inte Guidetti har hittat det. Han behöver hitta det och inte slösa energi på fel sätt. Han behöver spela mer, få mer erfarenhet. Berg är mer klar där.

Erik Hamrén har med hela sex spelare från U21-landslaget som vann EM-guld förra sommaren. Något som vittnar om att det kanske blivit lite lättare att slå sig in i landslaget som ung spelare?

– Jag tror att det är lättare nu för spelarna som är med att ta sig in i startelvan. När jag kom med var det elva spelare som spelade, någon fick en minut. Det var inte lika öppet som det är nu. Det är större chans nu för spelarna som inte spelar så mycket att få speltid. Det där beror på filosofin av tränaren nu och hur den som var innan tänkte. Det är möjligt att det är större konkurrens nu eller att det inte var någon konkurrens alls tidigare. Något av det är det, säger Zlatan.

Sista genrepet sker mot Wales på Friends Arena på söndag. Därefter har landslagsspelarna ledigt i några dagar innan avfärd mot Frankrike. Mötet med Wales blir alltså sista chansen för Erik Hamrén att antingen testa de nya spelarna lite mer eller att spela ihop sin startelva. Hur det blir på söndag är helt upp till Hamrén.

ANNONS

– Om det ska bli tänkbar startelva mot Wales, det bestämmer Erik helt och hållet. Möjligtvis kör han på det, jag vet inte. Det är inte så att jag tar ut laget som vissa tror, säger Zlatan.

ANNONS