Zlatan: "Inte nöjd med svenska idrottare"

ANNONS
|

Sverige har en rik idrottshistoria, men när Zlatan Ibrahimovic blickar tillbaka på blågula sportframgångar hittar han inga förebilder värda att nämna.

Det är i samband med lanseringen av Manchester United-stjärnans nya kollektion med sportkläder för barn som han ger sin syn på svenska idrottsprofiler. Och istället för idoler och föregångare i Sveriges galleri av tidigare idrottsstjärnor, hittar han en drivkraft att prestera på en helt annan nivå.

–Mitt mål var att skapa historia. Det var mitt mål. Jag ville göra skillnad på ett sätt som skulle få folk att prata om det långt efter att jag slutat, säger han i en kampanjvideo för märket A-Z.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Zlatan, 35 år – här är ditt liv i bilder

– Jag ville inte göra som de andra. Jag var inte nöjd med vad jag såg. Jag kommer från Sverige och jag var inte nöjd med vad svenska idrottare uträttade. Mitt sikte var inställt på världen. Jag ville att hela världen skulle se mig. Inte bara Sverige.

Det här är inte första gången som Zlatan rankar sig själv högre än namn som Björn Borg, Jan-Ove Waldner, Annika Sörenstam och Ingemar Stenmark.

När DN 2014 listade Sveriges 100 främsta idrottare genom tiderna och rankade fotbollsstjärnan tvåa efter Björn Borg, citerades Zlatan i tidningen med orden:

– På den listan är jag 1:a, 2:a, 3:a, 4:a och 5:a, med all respekt för de andra.

ANNONS