Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zlatan Ibrahimovic på plats under mötet mellan Hammarby och Varberg i Svenska cupen den 24 februari 2020. Bild: MAXIM THORE
Zlatan Ibrahimovic på plats under mötet mellan Hammarby och Varberg i Svenska cupen den 24 februari 2020. Bild: MAXIM THORE

Zlatan Ibrahimovic utreds för att ha brutit mot riktlinjerna

När Hammarby premiärspelade på söndagen fanns en hemlig gäst med i omklädningsrummet– delägaren Zlatan Ibrahimovic. Dock kan det få konsekvenser för stjärnan, som nu ska utredas för att ha brutit mot det nya regelverket som Svensk elitfotboll tagit fram för Allsvenskan.

– Jag måste veta mer innan jag kan kommentera det. Men jag ska genast sätta fart på folk; ställa frågan hur de har hanterat det. Det är jätteviktigt att man inte gör avsteg som riskerar smittspridning, säger generalsekreteraren Mats Enquist till Radiosporten.

I det nya regelverket som Svensk elitfotboll tagit fram för allsvenskan under coronapandemin står det att enbart spelare och ledare får vistas i omklädningsrummen för att förhindra smittspridning.

– Vi ska diskutera med Hammarby, säger Mats Enquist till Aftonbladet.

Hammarby vann den allsvenska premiären hemma mot Östersund med 2–0. På plats fanns Zlatan Ibrahimovic – som är delägare i Hammarby – och efter matchen tog han sig ner till omklädningsrummet för att gratulera de grönvita, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

– Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till sajten.

Ärendet ska prövas

Per Eliasson, chef för matchdelegater på Svensk elitfotboll, bekräftar för TT att det kommit in en anmälan till Sef:s disciplinutskott efter Zlatans besök.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, säger Eliasson.

Han vill inte spekulera i eventuella påföljder.

– Nu är det upp till disciplinutskottet att pröva ärendet. Alla ärenden som kommer dit kan bli någon form av sanktioner.

Sedan Ibrahimovic köpte in sig i klubben har det spekulerats vilt i att han kan komma att spela för Stockholmslaget.

Hans kontrakt med italienska Milan går ut i slutet av månaden och det är fortfarande oklart om det kommer förlängas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.