Zlatan Ibrahimovic utreds för rasism – riskerar lång avstängning

Zlatan Ibrahimovics bråk med Romelu Lukaku kan stå svensken dyrt. Enligt italienska La Stampa utreds Zlatan för rasism och riskerar en avstängning på 10 matcher.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic var involverad i det mesta när Milan och Inter drabbade samman under tisdagen.

Svensken spräckte först nollan efter 30 minuter – och hamnade sedan i ett hetsigt bråk med Interstjärnan Romelu Lukaku.

Mitt i hetsen ska svensken sagt ”Gå och gör din voodoo-skit”, vilket fångades upp av mikrofoner eftersom matchen spelades inför tomma läktare.

Efter matchen har Zlatan Ibrahimovic anklagats för rasism av många, något han själv dementerat.

”I Zlatans värld finns det ingen plats för rasism. Vi är alla av samma ras - vi är alla likvärdiga. Vi är alla spelare, några bättre än andra”, skrev Zlatan på Twitter.

ANNONS

Bråket med Lukaku kan leda till en rejäl avstängning för Zlatan.

Enligt italienska La Stampa utreds Zlatan Ibrahimovic för rasism. I värsta fall för svensken kan detta leda till tio matchers avstängning i den inhemska cupen.

Däremot var han inte avstängd under lördagens Serie A-möte med Bologna. Trots att Zlatan missade en straff i matchen kunde Milan gå segrandes ur bataljen med 2–1.

LÄS MER:Straffmiss av Zlatan – Milan vann ändå

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS