Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Zlatan Ibrahimovic redo för derby

Buande motståndarfans gör Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy en tjänst.
– När folk buar ut mig och försöker få mig ur balans gör de bara mitt lag och mina supportrar en tjänst. Jag gillar att täppa till truten på folk som pratar.

Det väntas derby i Los Angeles när Zlatan Ibrahimovic LA Galaxy möter Los Angeles FC på torsdag. Senaste gången lagen möttes var när Ibrahimovic debuterade i klubben och den svenske superstjärnan gjorde då två mål när LA Galaxy vann med 4-3.

Till ESPN säger Zlatan att han är redo för matchen.

– Efter att ha spelat 800 matcher och gjort närmare 500 mål måste du hitta något som får dig att tagga till, som ger dig det lilla extra. Du måste hitta elden. Jag vill känna mig levande, säger han till ESPN och fortsätter:

– När någon gör mig arg presterar jag som mest. När folk buar ut mig och försöker få mig ur balans gör de bara mitt lag och mina supportrar en tjänst. Jag gillar att täppa till truten på folk som pratar. De som tidigare hatat mig är nu mina supportrar. Då försöker man hitta nya som hatar.

"När det här är över är jag borta"

36 år gammal är karriären på väg mot sitt slut och Ibrahimovic har börjat fundera på vad som ska hända efter karriären.

– Jag har alltid sagt att när jag lägger av vill jag bara försvinna. Folk känner mig som fotbollsspelaren, men jag har en fin familj och försöker hålla den separerad från fotbollen. Jag vill inte att mina barn ska hamna i skuggan av det jag gör. De är viktigare än jag, säger han och fortsätter:

– När det här är över är jag borta. Jag tror inte att det är möjligt, men jag ska försöka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.