Zlatan Ibrahimovic känner sig saknad i Frankrike

Det är lite mer än fem år sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade Frankrike och Paris Saint Germain. Nu undrar Milanspelaren om fransmännen över huvud taget har något att prata om, när han själv inte är kvar.
– Det måste vara tråkigt att jobba i Frankrike nu, säger han till den franska tv-kanalen TF1, enligt sajten Get french football news.

ANNONS

Nu var det dags igen, kanske ni tänker. Zlatan har bjudit på nya, spetsiga uttalanden.

Precis så. Den här gången är det i en fransk tv-intervju som Zlatan Ibrahimovic gett sin syn på bland annat Lionel Messi, Kylian Mbappe och fransk fotboll.

Trots att det var mer än fem år sedan han lämnade Frankrike funderar Zlatan Ibrahimovic i om landet fortfarande saknar honom.

– Så, saknar ni mig eller inte i Frankrike? För vad finns det att prata om sedan jag lämnade, ingenting? Det måste vara tråkigt att jobba i Frankrike nu, säger han enligt Get french football news.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic lämnade AC Milan för Paris Saint Germain under sommaren 2012. Detta var kort efter att den franska huvudstadsklubben fått nya rika ägare från Qatar.

Ser tillbaka på PSG-tiden: ”Kom för att förändra allt”

En storsatsning var på gång och Zlatan skulle vara den stora stjärnan. Vilket han blev. Svensken gjorde fyra säsonger i PSG och på den tiden lyckades han göra 156 mål på 180 matcher. Därutöver vann han franska ligan alla fyra säsonger.

– När PSG köptes var jag en av de första som skrev på. Och jag är väldigt stolt. Utan mig hade inte PSG blivit den klubben de är idag. Vissa tror att jag kom för pengarna, staden och livet runt omkring. Det stämmer inte. Jag kom för att förändra allt.

Zlatan Ibrahimovic är aktuell för den svenska landslagstruppen som snart ska tas ut, beroende på hur hans skadestatus är. Anfallaren har dragits med skadeproblem under säsongen och har bara gjort ett fåtal matcher i Milan. Totalt har det blivit två mål och en assist på fem matcher under hösten.

Men han tänker inte ge sig. I den franska tv-intervjun berättar Ibrahimovic om sin starka motivation och att han aldrig tänker ge upp.

Han passar också på att ge sin syn på stjärnor som Lionel Messi och Kylian Mbappe. Två spelare som nu har nyckelroller i det PSG som Zlatan lämnade 2016.

ANNONS

Bland annat säger Ibrahimovic att han tycker det är roligt att Messi testar en ny utmaning. Angående Mbappe är han inte riktigt lika positiv.

– Jag älskar Mbappe men han gör inte tillräckligt. Kan kan bli väldigt bra om han är beredd att offra sig. Han behöver smaka på blod och gå genom eld. Man behöver ha personer runt sig som säger att han inte är tillräckligt bra. Då blir man bäst, säger Zlatan Ibrahimovic till TF1 enligt Get french football news.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS