Zlatan Ibrahimovic hyllar Maradona

Mängder av människor världen över har hyllat Diego Maradona efter hans bortgång. Så även Zlatan Ibrahimovic. ”Han kommer att leva för evigt”, skriver svensken på Instagram.

ANNONS
|

Under onsdagen briserade nyheten om att Diego Maradona hade avlidit i sitt hem efter ett hjärtstopp. Han omgärdades av sina närmsta anhöriga i familjen när han somnade in 60 år gammal.

Under dagen och kvällen har hyllningarna strömmat in från alla möjliga håll. I Neapel, där han spelade för Napoli i Serie A, gick folk ut på gatorna för att sörja tillsammans, trots rådande pandemi.

Utanför Boca Juniors hemmaarena La Bombonera samlades supportrar och lade blommor vid entrén och grät tillsammans.

LÄS MER: Se världens hyllningar till Maradona

Även flera av världens superstjärnor i flera sporter har visat sin sorg öppet i sociala medier. Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo var en.

ANNONS

”I dag säger jag adjö till en vän och världen säger adjö till ett evigt geni. En av de bästa någonsin. En oöverträffad trollkarl. Han lämnar för tidigt, men lämnar ett arv utan begränsningar och ett tomrum som aldrig kommer att fyllas. Vila i fred, ässet. Du kommer aldrig att glömmas bort”, skriver Ronaldo på sin Twitter.

Brasilianske Pelé var även han ute och visade respekt.

– Självklart kommer vi en dag att spela boll tillsammans i himlen, säger Brasilianaren till Reuters.

LÄS MER: Ekström och Hysén om oförglömliga möten med Maradona

Nu har även Zlatan Ibrahimovic som vann Guldbollen under tisdagskvällen för sina insatser på planen 2020, hedrat Diego Maradona på Instagram.

”Maradona är inte död han är odödlig. Gud gav världen den mest begåvade spelarna genom tiderna. Han kommer att leva för evigt”, skriver Ibrahimovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS