Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Zlatan Ibrahimovic förlänger med AC Milan

Zlatan Ibrahimovic är inte klar med varken fotbollen eller AC Milan.
Svensken skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2022.

Zlatan Ibrahimovic har i allra högsta grad bevisat att han kan spela på den absoluta toppen. Svensken har till synes pånyttföds sedan han återvände till AC Milan 2019 och gjort klubben till en guldkandidat igen.

Vid 39 års ålder är han inte heller bara lagets bästa målskytt, han ligger även på en sjundeplats i Serie A:s skytteliga – trots skadebekymmer.

Zlatan trivs helt enkelt i Italien och Milano. Vilket har lett till att han valt att stanna kvar ytterligare ett tag.

– Jag skulle stanna här resten av livet om jag kunde, säger Zlatan i en intervju med klubbens tv-kanal.

Enkelt beslut för Zlatan

Enligt 39-åringen var det ett enkelt beslut att stanna i Milan.

– Jag har väntat på den här dagen. Jag stannar i ytterligare ett år, det är det som är det viktigaste och det som betyder mest, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid sagt att spela i Milan är som att vara hemma. Jag är väldigt glad över hur klubben får mig att må – alla som jobbar här, mina lagkamrater, tränaren och fansen som jag saknar så mycket att ha på arenan.

39-åringen förlänger sitt kontrakt till och med sommaren 2022, vilket betyder att han kommer att spela på absolut toppnivå som 40-åring.

En kontraktsförlängning har ryktats vara nära den senaste tiden, och för drygt två veckor sedan meddelade Milans tekniske direktör Paolo Maldini att parterna var nära att komma överens.

– Vi är väldigt nära en uppgörelse med "Ibra". Det är bara några små detaljer som ska lösas, sade Maldini då till Sky Sport Italia.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.