Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Zlatan Ibrahimovic överraskade Gatans lag: "Var helt chockade"

När spelarna i Gatans lag skulle ta lagfoto fick de en överraskning. Zlatan Ibrahimovic dök upp och höll i en träning för laget.
– De var helt chockade. Det var en som fick tårar i ögonen, säger Sofie Nehvonen, verksamhetschef för Gatans lag i Göteborg.

När karantänreglerna var hårda och fotbollen helt nedstängd i Italien befann sig Zlatan Ibrahimovic under några veckor i Stockholm.

Främst tränade han med Hammarby, klubben han är delägare i sedan i höstas. Men han hann även med ett besök hos Gatans lag, som sedan 2008 har gett missbrukare och hemlösa ett sammanhang att mötas i och en väg ut.

Den 6 maj var laget på Tele2 arena för, vad laget trodde, ta en lagbild i sina nya matchställ. Men den verkliga anledningen var att de skulle få träna med Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Jag visste om att han skulle komma, men för de flesta andra var det en överraskning, säger Sofie Nehvonen, verksamhetschef för Gatans lag i Göteborg.

Hon fortsätter:

– De var helt chockade. De visste inte vad de skulle säga men sen kom de igång. Det var en som fick tårar i ögonen. Det var stort.

Med på träningen med Zlatan var omkring 20 spelare från Gatans lag i Stockholm och två tränare och Sofie Nehvonen från verksamheten i Göteborg.

– Vi hade en vanlig träning och så dök han upp och spelarna fick ställa frågor om allt möjligt, han var jättetrevlig och bjöd på sig själv. Sen var han med och kollade och deltog även själv i en övning.

Sofie Nehvonen och Zlatan Ibrahimovic. Bild: Sofie Nehvonen
Sofie Nehvonen och Zlatan Ibrahimovic. Bild: Sofie Nehvonen

Fick ta emot Zlatans stipendium

Bakgrunden till träningen med Zlatan är att Gatans lag på Fotbollsgalan i november fick ta emot Zlatans och Volvos stipendium Number 10 på en miljon kronor.

– Han (Zlatan) hade sagt på galan att "Ni har mig när ni vill". Så då passade vi på när han var i närheten, säger Nehvonen.

LÄS MER: Gatans lag fick Zlatans pris

Träningen på Tele2 var första gången laget fick träffa Zlatan – på Fotbollsgalan delade han nämligen ut stipendiet via länk.

– Det var häftigt att träffa honom, säger Nehvonen.

Pengarna från stipendiet har betytt mycket för laget. Bland annat ska pengarna användas för att starta upp verksamhet i Malmö.

– Vi har också fått en stabil grund att stå på och kan fokusera mer på verksamheten och vad vi vill göra i stället för att jaga pengar hela tiden. Vi har en helt annan trygghet och kan fokusera framåt. Vi vill utveckla damlaget så det blir lika stort som herrlaget, säger Sofie Nehvonen.

LÄS MER: Klara från Göteborg om mötet med Zlatan: "Det var en chock"

Nehvonen tror Zlatan återvänder till Sverige

De senaste månaders har det spekulerats vilt i Zlatans fotbollsframtid. 38-åringens kontrakt med Milan går ut 30 juni och sedan han gick in som delägare i Hammarby och har tränat med laget i vår har det ryktats om en återkomst till allsvenskan. Även Serie A-klubben Bologna har nämnts i diskussionerna och Zlatans signatur till hösten.

Under måndagen rapporterade italienska medier dock att Zlatan skadad hälsenan på träning i Milano och att man befarar att anfallaren kan bli borta från fotbollsplanen en längre tid.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic skadad – kan bli borta länge

LÄS MER: Uppgifter: Muskelskada Zlatan Ibrahimovic – säsongen kan vara över

Frågar man Sofie Nehvonen var hon tror att Zlatan kommer spela i höst blir svaret:

– Jag tror han kommer tillbaka.

Till Hammarby?

– Det är väl där han hamnar i så fall. Han har ju sin familj här.

LÄS MER: Zlatan uppges lämna Milan – för spel i allsvenskan

LÄS MER: Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic flörtar med Zlatan Ibrahimovic

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.