Zlatan hyllas på nytt: ”Han har gjort alla starkare”

Zlatan Ibrahimovic, 39, brukar själv jämföra sig med en Gud. Något som den italienska pressen nu hakat på. ”Han har Guds fot”, skriver Gazetta dello Sport.

ANNONS
|

Mot Udinese slog Zlatan Ibrahimovic till med en assist och en cykelspark. Efter sex matcher har den 39-årige svensken smällt in sju mål och toppar skytteligan i Serie A för sitt Milan som fått en kanonstart på säsongen.

Detta trots att Zlatan själv missat två matcher då han smittades av coronaviruset.

Insatsen mot Udinese i helgen har fått folk över hela världen att häpna över att Zlatan Ibrahimovic kan fortsätta prestera på den nivå som han gör vecka in och vecka ut trots att han snart är 40 år gammal.

– När jag kom ville Milan skriva ett längre kontrakt, men jag bad faktiskt att skriva för sex månader. Vi får se i slutet av säsongen hur jag är, jag vill inte stå i vägen för Milan, sa Zlatan till Sky Sport efter matchen mot Udinese och kom samtidigt med en passning till klubbens sportchef, Paolo Maldini.

ANNONS

– Ett år i taget, men om jag fortsätter på det här sättet kommer jag säga till Paolo (Maldini): ”Om du inte skriver på för ett år till med mig kommer jag inte spela mer”.

Sedan flera år tillbaka har Zlatan Ibrahimovic ofta jämfört sig själv med ett lejon och att han är en Gud.

Hyllas stort efter insatsen

Det sistnämnda verkar även den italienska pressen ha snappat upp.

För efter insatsen mot Udinese ger Gazetta dello Sport betygen 7,5 till Zlatan.

”Mål och assist. De orden sammanfattar vad han har gjort sedan återkomsten till Serie A då han har varit delaktig i 23 mål på 22 matcher. Men han har framför allt överfört en anda som har gjort alla starkare”, skriver tidningen.

Gazetta dello Sport nöjer sig dock inte där.

På förstasidan beskriver de Zlatan med orden.

”Han har Guds fot”.

För serieledande Milan väntar nu Verona i nästa omgång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS