Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Zlatan har tio dagar kvar: ”Vet inte vad jag ska tro”

Det är klart att tränaren Stefano Pioli blir kvar i Milan.
Men vad händer med Zlatan Ibrahimovic om tio dagar, när hans kontrakt med Milan gått ut?
– Hans bidrag är odiskutabelt, säger Frederic Massara, sportchef, till Sky Sport Italia, enligt Fotbollskanalen.

Diskussionerna om hur framtiden i AC Milan ska se ut har velat fram och tillbaka på sistone. De har inte bara handlat om Zlatan. I italiensk media har mycket handlat om tränaren Stefano Pioli som har ryktats bort och i stället ersättas av Ralf Rangnick – som ryktats, i sin tur, velat satsa på ett ungt Milan och då utan Zlatan.

Men nu är det bekräftat att Stefano Pioli stannar kvar i Milan och förlänger till 2022.

– Pioli stannar? Det känner jag inte till, man lär sig något nytt här varje dag och jag vet inte vad jag ska tro, säger Zlatan Ibrahimovic till Sky Sport Italia.

”Hans bidrag är odiskutabelt”

Zlatan, med sina tio dagar kvar på kontraktet med Milan, har länge haft en oviss framtid. Åtminstone det som spekulerats i media. Blir han kvar i Milan, går han till Hammarby där han numer är delägare eller lägger han fotbollskarriären åt sidan?

Själv ger Zlatan inga konkreta besked om sin framtid, enligt Corriero dello Sport säger han så här:

– Jag har fortfarande tre matcher och tio dagar kvar här, men ingen har sagt något till och jag förväntar mig inget annat. Det är vissa saker vi inte kan kontrollera och som känns märkliga för mig.

Men Milans sportchef Frederic Massara är tydlig. Han vill ha kvar svensken.

– Vi kommer att prata med honom direkt efter säsongen, säger Massara enligt Sky Sport och fortsätter:

– Vi kommer att se om förutsättningarna finns till en fortsättning. Hans bidrag är odiskutabelt. Det har förvandlat laget i mentalitet, kvalitet och karisma.

Skulle Zlatan däremot vara intresserad av att gå till Hammarby måste han bestämma sig innan den 25 augusti – för då stänger det svenska transferfönstret.

– Det enda är att fönstret stänger den 25:e augusti. Det är han medveten om. Så han får känna efter lite, hur det känns och ta det beslutet när han känner för det, säger Jesper Jansson, Hammarby IF:s sportchef, till Expressen.

Tvåmålsskytt senast mot Sassuolo

När Milan gick på jakt efter sin sjunde seger på nio matcher på tisdagen spelade Zlatan en viktig roll.

Han stod nämligen för bägge målen i Milans 2–1-seger mot Sassuolo och gjorde därmed sina första spelmål sedan Serie A återupptogs i juni, efter coronauppehållet.

Sedan han kom till Milan i vintras har han stått för åtta mål och fyra assist. Milan ligger just nu på en femteplats i tabellen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.