Zlatan har inte stängt dörren för VM-spel

Zlatan Ibrahimovic håller just nu på att försöka komma tillbaka till fotbollsplanen efter skadebekymmer.
Under tiden valde den svenske fotbollsstjärnan att inviga sin padelhall "Padel Zenter" i Stockholm, samt svara på frågan: Blir det VM-spel i Ryssland?
– Vi får se, vi får se. Det är en svår fråga, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Att Sverige ska spela fotbolls-VM i Ryssland 2018 är klart sedan länge. Men ännu finns det en återkommande fråga i ämnet – kommer man spela med eller utan Zlatan Ibrahimovic?

Den svenske superstjärnan valde att sluta i blågult efter EM i Frankrike 2016 och sedan dess har det spekulerats kring en eventuell comeback i VM.

I nuläget siktar Zlatan på att komma tillbaka från en skada som hållit honom borta från fotbollen en tid. Under rehabiliteringen valde svensken att åka hem till Sverige för att inviga sin nya padelhall "Padel Zenter" i Årsta.

Då ställdes självklart frågan gällande spel i VM till den svenske stjärnan.

ANNONS

– Vi får se, vi får se. Det är en svår fråga. Jag vill känna att jag presterar. Jag vill inte bara komma för att jag är någon, säger Zlatan till Expressen.

Han fortsätter:

– Dörren är inte stängd för något. Först ska jag spela, vi kan inte börja snacka om landslaget när jag inte spelar. Jag känner mig levande med allt snack.

Till tidningen berättar Zlatan Ibrahimovic att det har varit vemodigt att, från sidan, se på när det svenska landslaget spelat.

– Jag saknar landslaget. Har du spelat i 20 år och får se dom andra spela i landslaget, det är svårt. Speciellt när man är skadad. Man vill spela i landslaget och klubblaget. De har gjort det bra.

Janne Andersson trött på frågan

Förbundskapten Janne Andersson har fått frågan kring Zlatans vara eller icke vara i landslaget en hel del gånger. Något som han inte uppskattade när Sverige blev klara för VM-spel, efter playoff-matcherna mot Italien.

– Vi har ett lag som har utfört en bragd under det här gruppspelet och playoffet. Vi har Sveriges störste spelare genom tiderna som valde att sluta för ett och ett halvt år sedan. Ändå ska vi sitta och prata om honom. Prata för tusan om de spelarna som har utför det här. Tack, sade han då.

ANNONS
ANNONS