Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan fördömer huligankravallerna

Fotbolls-EM skakas av kravallerna nere i Marseille där supportrar från England, Ryssland och Frankrike drabbat samman i vilda slagsmål. Nu fördömer Zlatan Ibrahimovic det inträffade. – Det som har hänt utanför planen, även inne på läktaren, är sånt som inte tillhör fotbollen, säger Ibrahimovic.

Inledningen på EM-festen har kommit av sig efter kravallerna och i Marseille. Där supportrar i tre dagar slagits i staden, med sin kulmen inför matchen mellan England och Ryssland under lördagen där flera personer skadats, varav minst en allvarligt.

Från flera håll i världen har det inträffade fördömts och Uefa har beslutat att starta en utredning om Rysslands agerande inne på läktarna på Stade Velodrome.

Nu sällar sig även Zlatan Ibrahimovic till skaran som fördömer kravallerna.

Under en presskonferens i Paris inför matchen mot Irland fick Zlatan frågan om hur han såg på det som hänt i Marseille.

– Det som har hänt utanför planen, även inne på läktaren, är sånt som inte tillhör fotbollen, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Det är inte det som vi försöker dela ut till världen genom att spela. Det ska vara glädje och kärlek, folk ska komma till arenan och njuta. Det som händer får inte hända.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.