Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Marcio Jose Sanchez
Bild: Marcio Jose Sanchez

Zlatan derbykung på nytt: "Äger de här derbymatcherna"

Målformen fortsätter att vara stark för Zlatan Ibrahimovic. Natten till måndag stod han för två nya fullträffar – när han på nytt såg till att LA Galaxys derbysvit mot lokalrivalen LAFC håller i sig.
– Det finns en man som äger de här derbymatcherna och det är Zlatan, sa Fox Sports expert Alexi Lalas.

Den 37-årige svensken uppe i 22 mål för säsongen – detta efter att han slog till två gånger derbyt mot serieledaren LAFC.

Det tog bara två minuter innan han gett Galaxy ledningen, och 13 minuter senare var det dags igen. I misstänkt offside-läge rundade Ibrahimovic målvakten och gav återigen Galaxy ledningen – han firade med ett provocerande firande framför LAFC-fansen.

Galaxy utökade sedan till 3-1 innan LAFC vaknade till liv och under den andra halvleken kunde ligans skyttekung, mexikanen Carlos Vela, sätta dit 3-3.

Sviten håller i sig

Zlatan lyckades sånär bli tremålsskytt när han i den 93:e matchminuten var nära att avgöra, men skottet gick strax utanför stolpen och matchen slutade 3-3.

– Jag är nöjd med vårt defensiva spel. Vi kunde ha vunnit den här matchen, då vi ju hade ledningen med 3-1. Men saker händer där ute på planen och du får betala för misstagen, säger Ibrahimovic till Fox Sports efter matchen.

Poängen som inkasserades var dock viktig för Galaxy i jakten på en slutspelsplats, men minst lika viktigt var att sviten i derbymatcherna mot LAFC, som kallas för "El Trafico", håller i sig.

Totalt har fem matcher spelats i det färska derbyt i Los Angeles och LAFC har ännu inte besegrat Galaxy. En viktig orsak till det är Zlatan Ibrahimovic, som noterats för åtta mål i "El Trafico"-matcher, ingen har gjort fler.

– Det finns en man som äger de här derbymatcherna och det är Zlatan, konstaterade Fox Sports expert, den forne storspelaren, Alexi Lalas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.