Zlatan derbykung på nytt: "Äger de här derbymatcherna"

Målformen fortsätter att vara stark för Zlatan Ibrahimovic. Natten till måndag stod han för två nya fullträffar – när han på nytt såg till att LA Galaxys derbysvit mot lokalrivalen LAFC håller i sig.
– Det finns en man som äger de här derbymatcherna och det är Zlatan, sa Fox Sports expert Alexi Lalas.

|

Den 37-årige svensken uppe i 22 mål för säsongen – detta efter att han slog till två gånger derbyt mot serieledaren LAFC.

Det tog bara två minuter innan han gett Galaxy ledningen, och 13 minuter senare var det dags igen. I misstänkt offside-läge rundade Ibrahimovic målvakten och gav återigen Galaxy ledningen – han firade med ett provocerande firande framför LAFC-fansen.

Galaxy utökade sedan till 3-1 innan LAFC vaknade till liv och under den andra halvleken kunde ligans skyttekung, mexikanen Carlos Vela, sätta dit 3-3.

Sviten håller i sig

Zlatan lyckades sånär bli tremålsskytt när han i den 93:e matchminuten var nära att avgöra, men skottet gick strax utanför stolpen och matchen slutade 3-3.

– Jag är nöjd med vårt defensiva spel. Vi kunde ha vunnit den här matchen, då vi ju hade ledningen med 3-1. Men saker händer där ute på planen och du får betala för misstagen, säger Ibrahimovic till Fox Sports efter matchen.

Poängen som inkasserades var dock viktig för Galaxy i jakten på en slutspelsplats, men minst lika viktigt var att sviten i derbymatcherna mot LAFC, som kallas för "El Trafico", håller i sig.

Totalt har fem matcher spelats i det färska derbyt i Los Angeles och LAFC har ännu inte besegrat Galaxy. En viktig orsak till det är Zlatan Ibrahimovic, som noterats för åtta mål i "El Trafico"-matcher, ingen har gjort fler.

– Det finns en man som äger de här derbymatcherna och det är Zlatan, konstaterade Fox Sports expert, den forne storspelaren, Alexi Lalas.