Zlatan blåst på målrekord när United vände

Manchester United var på väg mot en överraskande förlust hemma mot Middlesbrough men två snabba mål innebar en sen vändning och seger på Old Trafford.

|

Det såg länge ut att vara det Manchester United som inledde säsongen svagt som tog emot nykomlingen Middlesbrough. Trots ett enormt spelövertag såg hemmalaget ut att gå mot förlust innan två fransmän klev fram och blev frälsare.

Zlatan Ibrahimovic då? Jo, har var inblandad i det mesta och efter flera vassa chanser under den första halvleken trodde nog de flestapå Old Trafford att han givit United ledningen strax innan paus.

Svensken attackerade bollen med sulan och styrde den i nät vid första stolpen framför Middlesbroughs målvakt Victor Valdés.

Zlatan snuvad på målrekord

Måljublet avtog dock snabbt sedan domaren Lee Mason fattat beslutet att döma bort målet. Farligt spel menade han till United och kanske främst tränaren José Mourinhos förtret.

– Mål. Solklart, kommenterade Zlatan i sin app efter matchen.

Inget målrekord för Zlatan som hade chans att göra karriärsbästa när det gäller antal mål under ett kalenderår.

Han fick nöja sig med 50 fullträffar under 2016 och ställningen mållös i paus.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första men kallduschen skulle komma för United.

Mitt den tyngsta hemmapressen hittade bortalaget en väg igenom efter ett fint anfall. Grant Leadbitter avslutade iskallt och helt plötsligt fick United börja jaga.

Mourinho agerade direkt genom att plocka ut lagkaptenen och mittbacken Chris Smalling och ersätta honom med supertalangen Marcus Rashford som tog plats på topp med Ibrahimovic.

Världens dyraste avgjorde

Det fick effekt i stort sett omgående. United ökade om möjligt trycket och kvitteringen kom med knappt fem minuter kvar på klockan. Fransmannen Anthony Martial nickades tjusigt fram av Zlatan och kunde sätta dit 1-1.

Där och då gick luften ur det heroiskt kämpande "Boro".

Två minuterna senare klev Martials landsman fram och blev hjälte. Paul Pogba fick gå upp helt ohotad och nicka in 2-1 med bara minuter kvar till full tid.Världens dyraste spelare betalade tillbaka en liten del av den dryga miljard som United betalade för honom i somras.

Tre nya poäng för United innebär femte raka segern och att de fortsatt har kontakt med lagen på Champions League-plats.