Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Zlatan avgjorde derbyt – hyllas med udda jämförelse

Zlatan Ibrahimovic avgjorde Milano-derbyt med två mål. Dagen efter succén hyllas han stort – och jämförs med en actionfigur.
Det handlar inte längre om vad han inte kan göra, utan hur han maximerar det han kan ... Vid ett tillfälle plockade han fram sina taekwondokunskaper – i huvudhöjd tog han ner en boll med foten och vred kroppen som en actionfigur”, var ESPN:s omdöme.

De senaste veckorna har Zlatan Ibrahimovic saknats på grund av att han smittats av coronaviruset. Men på lördagskvällen var han tillbaka för Milan – och det med besked.

I derbyt mot Inter hade svensken stor show när han inom loppet av tre minuter först prickade in 1–0 och sedan 2–0 i den första halvleken.

Målen innebar inte bara att Milan, som efter fyra omgångar har full poängskörd, vann sitt första derby sedan 2016 och i och med segern toppar tabellen. Fullträffarna gjorde också 39-åringen historisk som derbyts äldste målgörare någonsin.

Och att det är många som är imponerade av Ibrahimovics insats råder det inga tvivel om. I italiensk och internationell press överöses han med beröm.

”Som en actionfigur”

Gazetta dello Sport gav Zlatan högst betyg av samtliga spelare som var med i derbyt, på en tiogradig skala fick veteranen en åtta.

ESPN beskriver Zlatan som en actionfigur:

”Det handlar inte längre om vad han inte kan göra, utan hur han maximerar det han kan. Han var ständigt den Milan sökte när de rensade. Bra mottagningar där han sedan förvaltade bollen med precision och syfte. Och vid ett tillfälle plockade han fram sina taekwondokunskaper – i huvudhöjd tog han ner en boll med foten och vred kroppen som en actionfigur”.

Tidningen Corriere della Sera stämmer in i hyllningskören:

”Ibrahimovic besegrade coronaviruset och slog ner Inter på tre minuter. Han ser konstant till att motståndarna är rädda för honom”

Derbyt slutade 2–1. Romelu Lukaku gjorde Inters mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.