Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Zlatan öppnar för att avsluta karriären

Los Angeles Galaxys slutspelsmatch mot Minnesota på söndag kan bli lagets sista framträdande för säsongen. För Zlatan Ibrahimovic kan det vara slutet på en lång och framgångsrik karriär.
– Det kan bli så, säger anfallaren, enligt LA Sports Access.

Sedan början av 2000-talet har Zlatan Ibrahimovic varit en tung pjäs i världsfotbollen. Men nu kan karriären vara nära slutet. Det meddelar anfallaren själv.

38-åringen sitter på ett utgående avtal med MLS-klubben Los Angeles Galaxy och på söndag, när laget möter Minnesota i slutspelet, kan det bli sista gången stjärnan gör ett framträdande för den amerikanska klubben. Det här då det förlorande laget har spelat färdigt för säsongen.

Men det kan alltså bli mer än slutet på en säsong för Ibrahimovic, som öppnar för att en lång och framgångsrik karriär snart kan vara över.

– Det kan bli så, säger han enligt LA Sports Access.

Han utvecklar:

– Jag har kontrakt till den 31 december. Fram tills dess har jag inga andra tankar. Jag respekterar mitt kontrakt. Om jag lämnar så har ni mindre att skriva om. Om jag stannar så kommer ni fortfarande ha något att skriva om.

"Nu fokuserar vi på slutspelet"

Vad som kommer avgöra vilket beslut han fattar gällande om han ska fortsätta eller inte ville han inte diskutera särskilt djupgående.

– Många saker, men nu fokuserar vi på slutspelet. Det är inte rätt tillfälle att diskutera det här nu av respekt mot mina lagkamrater och mitt lag, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har utöver Los Angeles Galaxy hunnit med att representera Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United under karriären.

I svenska landslaget har han blivit historisk som den främste målskytten någonsin med 62 fullträffar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.