Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Zlatan är såld

Vi har väntat länge – men nu är Zlatan såld. Bit för bit.

Det har länge spekulerats om var Zlatan Ibrahimovic ska hamna efter tiden i Paris Saint-Germain. GP kan avslöja den nya hemadressen.

Kungälv.

Det är privatpersonen Daniel Birgerstam som lagt det högsta budet på Zlatan – och flytten går snarast. Eller vänta nu ... för det är Lego-varianten av Zlatan Ibrahimovic som är såld.

600 bitar, placerat på en bottenplatta som är 48 gånger 48 centimeter stor.

Och artisten bakom verket?

Ingen mindre än den olympiske höjdmästaren Stefan Holm.

Har du sålt verk tidigare, Stefan?

– Inte av den här typen! Det har mest varit en hobby hittills, men det kanske finns potential? Det är en kul hobby! Och kan man göra business på den så är det ännu bättre, säger Stefan till GP.

Ja, titta bara på Zlatanverket – som Blåvitt-supportern Birgerstam slog till på direkt när Holm la ut en bild på twitter.

Stefan Holm har till och med ett bolag registrerat i det fyndiga namnet Bitihop AB ...

– Det där företagsnamnet är min stora stund i livet, haha! Bitihop har byggt ett par hus och lite sånt åt bland andra NCC och Skanska, berättar Holm, som tillsammans med Erik Bern även byggt en husmodell i åtta våningar till bostadsbolaget KBAB i Karlstad.

Nu öppnar sig säkert en helt ny marknad.

Popkonst – i Lego. Eller ska vi skriva sportkonst?

Priset på Zlatan Ibrahimovic förblir hemligt, men det ryktas om att en barnby kan ligga bra till för ett tillskott i kassan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.