Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Julia Zigiotti Olme. Bild: MATHIAS BERGELD

Zigiotti Olme testades i ovan roll: "Har fått mycket hjälp"

Fyra GFC-spelare finns i VM-truppen – två av dem fick speltid i VM-genrepet. Julia Zigiotti Olme testades i en defensiv mittfältsposition.
– Jag kände att jag hittade en bra yta, jag trivdes, säger hon.

Göteborg FC är en av klubbarna med flest representanter i den svenska VM-truppen. När landslaget genrepade inför VM-premiären på Gamla Ullevi var det två av fyra som fick visa upp sig på hemmaplan.

Elin Rubensson fanns med i Peter Gerhardssons startelva. Julia Zigiotti Olme kom in direkt efter halvtid.

– Det var en helt okej match. Jag fick styra ganska mycket uppspel och var inblandad i en del framåt. Sedan är ett genrep alltid ett genrep ... man vill ju bara att VM ska börja nu, säger Elin Rubensson.

Hon kamperade ihop med Nathalie Björn och Kosovare Asllani centralt till en början. Samtidigt satt småskadade Caroline Seger på läktaren.

När VM väl drar igång hoppas Rubensson att hon har sin plats kvar.

– Vi har sådan konkurrens på alla positioner i laget för tillfället. Det är jättebra. Det gör att man hela tiden måste prestera på träningarna. Jag siktar alltid på att få spela, nu handlar det bara om att visa. Det ska jag försöka göra.

Trivdes i ny roll

I den andra halvleken fick hon sällskap av klubbkompisen Zigiotti Olme, som fick agera defensiv mittfältare. En roll inte är helt van vid.

I klubblaget brukar hon vanligtvis husera längre fram i plan.

– Det var lite nytt. Men det kändes bra. Vi hade mestadels kontroll över spelet centralt. Jag hittade en bra yta och kunde fördela boll. Jag trivdes bra, säger hon och fortsätter:

– Jag har fått mycket hjälp både från videosidan och från (Caroline) Seger och andra som spelar där. Det är en position jag känner mig bekväm i.

Och just att hon kan spela på flera olika positioner tror 21-åringen talar till hennes fördel.

– Det är klart man känner att kan vara med och konkurrera. Det är det man är här för. Är man med vill man ha så mycket speltid som möjligt. Jag känner att jag är en tillgång med tanke på att jag kan spela på så många olika positioner.

Och formen är det inget fel på, menar hon.

– Jag känner mig i bra slag. Vi har haft en ganska tuff vår i GFC med mycket matcher och sådär, men jag har ändå hållit en bra nivå på matcherna, med lite assist och några mål.

Stärkte du dina aktier för speltid även i VM i dag, tycker du?

– Svårt att säga såhär direkt efteråt, men det hoppas jag såklart!

För övriga GFC-spelare, Julia Roddar och Jennifer Falk, blev det däremot ingen speltid i VM-genrepet.

Båda blev kvar på bänken hela matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.