Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Zigiotti Olme kramar om matchens lirare Kosovare Asllani efter Sveriges 1-0-mål. Bild: DANIEL STILLER
Julia Zigiotti Olme kramar om matchens lirare Kosovare Asllani efter Sveriges 1-0-mål. Bild: DANIEL STILLER

Zigiotti Olme tänker inte släppa sin landslagsplats

Julia Zigiotti Olme tog ytterligare kliv i krossen mot Slovakien – och tänker inte släppa sin plats på mittfältet frivilligt.
– Det är det man kämpar för, att få spela. Jag känner mig tryggare i min roll, säger hon.

Göteborg FC:s bidrag i det svenska lag som rekordbesegrade Slovakien i EM-kvalet på Gamla Ullevi var nöjd med sin egen insats.

– Jag känner mig tryggare i min roll, får mer boll i rätt lägen och kan vända upp och slå framåt, säger hon efter matchen.

Hon var direkt inblandad i två av målen och noterades för en assist på Nathalie Björns 4-0-mål.

– Jag trodde att det skulle bli en mycket tuffare match. Man märker att vi tröttar ut dem i första halvlek, de orkar inte i andra. Det är inte konstigt att det rinner i väg. Vi har så många individuellt bra spelare, tycker Julia Zigiotti Olme.

Hon är en av dem. I Caroline Seger och Elin Rubenssons frånvaro har Zigiotti Olme spelat mot både Ungern och Slovakien och tagit en startplats hon gärna behåller nästa år.

– Det får jag hoppas på. Det är det man kämpar för, att få spela, så självklart ska jag försöka göra det.

Lider med Janogy

Precis som alla andra imponerades Julia Zigiotti Olme av Kosovare Asllanis prestation. Hon var inblandad i sex av de sju målen.

– Hon är en fantastisk fotbollsspelare, vrider och vänder upp varenda situation. Det är jättekul att hon gör en så bra match här på Gamla Ullevi inför alla människor. Hon fintar bort varenda spelare. Självklart vill man komma upp till hennes nivå i framtiden.

Damallsvenskan startar för Göteborgs del om på lördag borta mot Piteå.

– Nu handlar det bara om att återhämta sig så fort som möjligt. Jag är ledig i morgon, sedan är det bara på det igen och ladda om inför allsvenskan.

Hon led med Piteås Madelen Janogy som haltade av med en känning i vaden i paus.

– Självklart tråkigt att de (Piteå) ska förlora en sådan spelare. Det är inget kul för "Madde". Speciellt som kompis och för att man känner henne. Självklart gynnar det oss i Göteborg. Hon är en farlig spelare, vilket hon har visat, säger Julia Zigiotti Olme.

LÄS MER: Landslagsanfallaren skadad – kan missa ödesmatchen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.