Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Zigiotti Olme stannar två år till i Göteborg.  Bild: SIMON HASTEGÅRD
Julia Zigiotti Olme stannar två år till i Göteborg. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Zigiotti Olme stannar i Göteborg: "Känner att jag är viktig för laget"

Ny landslagsuttagning och förlängt kontrakt. Göteborg FC:s Julia Zigiotti Olme hade en bra tisdag.
– Jag känner att jag är viktig för laget, säger 21-åringen.

Julia Zigiotti Olme hade en fin tisdag. Först fanns hon med i den EM-kvaltrupp som förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade, sedan gick klubblaget Göteborg ut med att hon, tillsammans med Pauline Hammarlund, förlängt kontraktet och stannar i GFC i två år till.

LÄS MER: Zigiotti Olme och Hammarlund förlänger med GFC

Sedan 21-åringen kom till Göteborg FC från Hammarby förra sommaren har hon frekvent fått chansen i landslaget och i somras var hon en av fyra GFC-spelare under VM i Frankrike.

– Det är självklart jättekul att bli uttagen, det är alltid ett mål. Och ju mer man bli uttagen desto mer får man spela i landslaget.

Hon fick speltid under VM och blir mer och mer bofast i Gerhardssons landslag men startspelare i blågult är hon inte än.

– Då krävs att jag blir tryggare i mitt spel och orienterar mig bättre under matcher, och att jag i klubblaget tar lite större ansvar och presterar på hög nivå hela tiden.

LÄS MER: Fyra GFC-spelare i EM-kvaltruppen – men ingen Blomqvist

Stannar i GFC: "Självklart val"

Och i klubblaget har hon varit en viktig kugge under året, både som mittfältare och senare som anfallare sedan Pauline Hammarlund skadat knät. Hon menar att hon utvecklats mycket sedan hon bytte Hammarby och Stockholm och Göteborg.

– Jag spelar med bättre spelare och tar nya kliv. Jag får mer boll och kan läsa av spelet och ligga rätt i position. Det har blivit bättre.

Nu är det alltså klart att hon stannar på Västkusten i ytterligare två år.

– Vi har något bra på gång så det var ett ganska självklart val. Jag trivs i staden och med de i laget och jag får känna att jag utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden. Jag har fått stort förtroende av Marcus (Lantz, tränare) och känner att jag är en viktig spelare för laget.

Efter en tuff senaste vecka med tre förluster, två i allsvenskan och en i Champions League, väntar under onsdagen match i Svenska cupen mot elitettan-laget Lidköpings FK.

– Det är en viktig match, vi behöver vinna den för att gå vidare. De kommer göra allt de kan för att stoppa oss så gäller att vi är på tå och kommer på vinnarspåret igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.