Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zinedine Zidane har lämnat sitt tränaruppdrag i Real Madrid. Nu har han i ett öppet brev riktat kritik mot klubbpresidenten Florentino Perez. Bild: SERGIO PEREZ
Zinedine Zidane har lämnat sitt tränaruppdrag i Real Madrid. Nu har han i ett öppet brev riktat kritik mot klubbpresidenten Florentino Perez. Bild: SERGIO PEREZ

Zidanes kritik mot Real Madrid: ”Inte förtroende”

För några dagar sedan blev det officiellt att Real Madrid och tränaren Zinedine Zidane går skilda vägar. Nu har fransmannen riktat kritik mot klubben och klubbpresidenten Florentino Perez i ett öppet brev.

”Jag lämnar för att jag känner att klubben inte har förtroende för mig, och de ger mig inte heller det stöd som behövs för att bygga något på längre sikt”.

LÄS MER: Alexander Jeremejeff: ”Satte laget i skiten”

Så skriver Zinedine Zidane i det öppna brevet som den spanska tidningen AS publicerade under måndagsmorgonen.

Under sin första sejour som Real Madrid-tränare vann Zidane Champions League tre år i rad. Sedan valde han att kliva åt sidan. Men när klubben harvade i La Liga valde de att plocka in ikonen igen. Den här gången har det inte gått lika bra för 48-åringen, även om han vann ligan 2020.

Zinedine Zidane har länge ryktats bort från Real Madrid och för några dagar sedan blev det klart att han lämnar.

LÄS MER: Nils van der Poel om OS-satsningen: Kan vara det dummaste jag gjort

Anfallarens stöd

Den legendariska fotbollsspelaren skriver i det öppna brever att han förstår pressen som tränare i Real Madrid, och att man måste prestera. Men han uttrycker sitt missnöje med ledningens respekt för honom och gör det tydligt att de inte kom överens.

”Jag är en född vinnare och har kommit hit för att vinna titlar, men människorna, deras känslor och livet som helhet är viktigare än det. Jag har känslan av att dessa saker inte har funnits i åtanke från klubbens sida. Att de inte förstår att dessa värden behövs för dynamiken i en storklubb”, skriver han bland annat.

LÄS MER: Havertz frälste Chelsea i CL-finalen

Real Madrids anfallsstjärna Karim Benzema hyllar den avgångne tränaren.

– Jag kommer tacka honom varje dag. Det är klart att jag är besviken att han lämnar Real eftersom han är en jättebra tränare som vunnit många titlar, sa Benzema på en presskonferens enligt sajten Goal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.