Ytterspringaren lämnar Gais

Klubben ville förlänga – men Calle Wede och Gais går skilda vägar.
– Vi hade velat behålla Calle i Gais men vi kom tyvärr inte överens om ett nytt kontrakt, säger Bosko Orovic till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Sommaren 2017 anslöt bröderna Anton och Calle Wede till Gais. Efter förra hösten sa Anton Wede tack och hej. Nu gör Calle Wede, som satt på ett utgående avtal, samma sak.

Klubben ville ha honom kvar – men parterna lyckades inte nå en överenskommelse.

– Vi hade velat behålla Calle i Gais men vi lyckades tyvärr inte komma överens om ett nytt kontrakt. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha en något mindre budget för spelartruppen under 2019 än i år och då är det svårt att konkurrera ekonomiskt med klubbar som har lite större resurser, säger tränaren Bosko Orovic till klubbens hemsida.

ANNONS

Under den gångna säsongen spelade Wede allt som oftast en viktig roll i Grönsvart. På 19 matcher blev det två mål och fem assist för ytterspringaren.

– Vi har under en tid haft en bra dialog med Calle kring en möjlig förlängning men till slut fick vi inse att vi inte kommer att få ihop det. Men vi skiljs som vänner och jag hoppas att Calle lyckas bra i sin nästa klubb.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS