Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ytterligare ett covid-19-fall i IFK Göteborg

Under tisdagen meddelade IFK Göteborg att Christian Kouakou testats positivt för covid-19. Nu meddelar man att ytterligare en spelare smittats av viruset – André Calisir. Det är det fjärde bekräftade fallet i IFK Göteborg.

Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark och Christian Kouakou. Nu har ett även ett fjärde fall av covid-19 bekräftats i IFK Göteborgs trupp.

LÄS MER: Nytt coronafall i IFK Göteborg – Kouakou har testats positiv

Klubben skriver på sin hemsida att André Calisir testats positivt för viruset. Calisir är på landslagssamling med Armenien och det är under testning på den samlingen som han lämnat ett positivt test.

LÄS MER: Över en tredjedel av klubbarna drabbade – så stor är smittspridningen i elitidrotten

IFK Göteborg skriver att flera spelare i det armeniska landslaget testats positivt under samlingen.

Calisir har varit på landsförsamling sedan förra veckan och Blåvitts sportchef Pontus Farnerud säger till klubbens hemsida:

– Detta är ännu ett fall där smittan har kommit utifrån och alltså inte nått övriga i vårt lag eller övrig personal på Kamratgården. Vi följer – precis som alltid – riktlinjerna från vår intresseorganisation SEF och från Folkhälsomyndigheten.

När Armenien i söndags besegrade Georgien med 2-1 i Nations League spelade Calisir hela matchen. Ikväll ställs laget mot Nordmakedonien.

LÄS MER: Det här händer när en Blåvitt-spelare misstänks ha covid-19

IFK Göteborg skriver att det är oklart när mittbacken kan återvända till Sverige.

Nästa match för Blåvitt är mot Häcken på måndag i ett viktigt derby i allsvenskan, där IFK Göteborg kämpar för att undvika kvalplats.

LÄS MER: Bjärsmyr blev sjuk i corona – nu tillbaka: ”Sjuk i två veckor”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.