Svenska supportrar på läktaren under matchen mot Polen. Personerna på bilden har inget med covidsmittan att göra.
Svenska supportrar på läktaren under matchen mot Polen. Personerna på bilden har inget med covidsmittan att göra. Bild: LUDVIG THUNMAN

Ytterligare covidfall bland svenska supportrar

Två ytterligare svenska fans i Sankt Petersburg har testat positivt för covid-19. Supportrarna fick testsvaren i torsdags och mår under omständigheterna bra.

ANNONS
|

Det var på matchdagen som två svenska supportrar fick tillbaka sina positiva testsvar. Det resulterade i att supporterorganisationen Gula väggen ställde in sin tänkta gemensamma marsch till arenan.

Sverige vann sedan matchen mot Polen med 3–2 framför tusentals svenska fans.

Nu har ytterligare två supportrar bekräftats smittade av covid-19.

– De tog ett PCR-test i onsdags och fick i går svar att de är positiva, säger Andreas Richt som är vd för Gula väggen.

Var de två supportrarna på plats på matchen i onsdags?

– Pass.

Andreas Richt pratar dock gärna om hur supportrarna som bekräftats smittade har agerat.

ANNONS

– Sättet de har hanterat situationen på har varit fantastiskt. De kan ha blivit smittade av vem som helst, när som helst. De har skött det hela exemplariskt.

Fick inte bo kvar på hotellet

Totalt har nu alltså fyra svenska supportrar i Sankt Petersburg bekräftats smittade av covid-19.

– Alla fyra mår bra. De två som bekräftades smittade först har lite symptom men de mår bra och allt är under kontroll. De är kvar i Sankt Petersburg och ingen är på sjukhus.

De bor dock inte kvar på Hotel Moscow, där de spenderade sin första tid i Ryssland. Enligt ryska covidbestämmelser har de varit tvungna att flytta på sig.

– De är nu på ett Airbnb-boende i Sankt Petersburg. Man får inte bo kvar på ett hotell i Ryssland när man konstaterats smittad. Men det är ingen som har blivit utslängd, allting har skötts väldigt bra, säger Andreas Richt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS