Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Youssef tillbaka för Häcken

Han har gjort stor succé den här säsongen och varit saknad för Häcken sedan skadan. Nu är Leo Bengtsson, 22, tillbaka men saknas ändå i truppen.
– Han är redo för nästa match, säger Andreas Alm.

Han har varit saknad för Häcken ute på planen sedan skadan.

Men nu är Leo Bengtsson tillbaka på allvar igen och tränade för fullt under söndagens träning.

Något spel på måndag mot Helsingborg blir det dock inte.

För yttern får vänta på sin comeback.

– Han är med och kör för fullt men han inte är inte med i truppen. Han är redo för nästa match, säger Andreas Alm.

En som dock är tillbaka i truppen igen är Ali Youssef som varit borta sedan början av augusti.

– Han är med till hundra procent, säger Alm.

Lite osäkerhet finns det kring mittfältskuggen, Erik Friberg. Detta då veteranen varit sjuk och därför inte kunnat träna.

– Vi får se under måndagen. Om han är frisk så är han med. Det lovar jag, säger Alm.

En som läggs till på skadelistan hos Häcken är tränaren, Andreas Alm som hoppar på kryckor. Detta efter en skada på padelbanan.

”Det är en väldigt stor morot i det”

När åtta omgångar återstår av årets allsvenska ligger Häcken fortfarande på en andraplats. Upp till Malmö som leder är det nio poäng och skåningarna har en match mer spelad.

Samtidigt jagar flera lag underifrån.

Lag som gärna hade tagit över andraplatsen från Häcken.

– Det är inte jättemånga gånger som Häcken varit tvåa i allsvenskan när det tar slut. Det finns en väldigt stor morot i det. En sådan här säsong kommer det att krävas enormt mycket av spelarna i alla lagen under de sista omgångarna. Rent mentalt kommer det att krävas mycket av lagen för att orka vara bra, säger Andreas Alm och fortsätter:

– Det är med allt som har hänt under det här året och nu har vi ytterligare smittspridning igen som också bidrar till oro bland fotbollsspelare. Det är en väldigt speciell säsong och det krävs mycket mentalt av spelarna.

Det krävs mycket av er tränare också?

– Det kräver andra saker. Det är mest spelarna som ska spela och prestera ju. Men spelarna har gjort ett jättejobb såhär långt.

Medan Häcken slåss i toppen av allsvenskan är det raka motsatsen för Helsingborg. Laget har visserligen sett mer stabilt ut på sistone men ligger på en kvalplats och jagar säker mark.

– Alla de lag som kämpar om kontraktet därnere har en god energi nu för att överleva. Det kommer att krävas mycket av oss oavsett vilket lag vi möter, säger Alm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.