Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Yaya Toure sågas efter klubbvalet: "Saknar karaktär"

Yaya Touré såg ut att vara klar för Botafogo – men är nu överens med Vasco da Gama.
Det har fått vicepresidenten i Botafogo att rasa.
– Han är en person vars ord inte betyder något. Han saknar karaktär, säger Ricardo Rotenberg till Globoesporte.

Yaya Touré kom fram som lovande talang i Olympiakos och sedan i AS Monaco, men det var inte förrän han skrev på för storklubben FC Barcelona som karriären tog fart på allvar.

Efter några år i Katalonien med La Liga-vinster och Champions League-titel ville han få större förtroende och flyttade vidare till Manchester City. I England växte han till en världsspelare och den kraftfulla mittfältaren var under lång tid en av nyckelspelarna i City och vann i Manchester tre Premier League-titlar.

LÄS MER: Marcus Allbäck om kärleken till Öis och varför han nobbade svenska storklubbarna

Sedan han lämnade England har karriären tappat fart, men 37-åringen, som från och med i vintras har varit klubblös, håller fortfarande igång med fotbollen.

Yaya sågas: "Saknar karaktär"

Nyligen rapporterades han vara så gott som klar för brasilianska Botafogo, och han till och med presenterades i en video av klubben, men trots det gick övergången i stöpet – och Yaya Touré ska nu i stället ha bestämt sig för att skriva på för konkurrenten Vasco da Gama. Det här då Vascos kandiderande president, Luiz Robert Leven Siano, kapat övergången och presenterat spelaren på sociala medier.

LÄS MER: Guide: Här är allt du behöver veta om Göteborgs golfbanor

En som inte gillar hur Touré hanterat situationen är Botafogos vicepresident Ricardo Rotenberg som nu sågar ivorianen.

– Vascos erbjudande bevisar att Yaya inte vill spela fotboll eftersom han var överens om att spela nästa år. Han är en person vars ord inte betyder något. Han saknar karaktär, säger Rotenberg till Globoesporte och fortsätter:

– Han kunde bara ha sagt att han inte vill spela här. Nu vill jag inte se honom. Som Heleno de Freitas (en legendar i Botafogo) sa: "Botafogo är inte ett lag för fegisar".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.