Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ahmed Yasin är tillbaka på Bravida mot Örebro. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Ahmed Yasin är tillbaka på Bravida mot Örebro. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Yasin tillbaka i BK Häcken: "Det är som att trycka på play igen"

Efter den tre matcher långa avstängningen gör Ahmed Yasin sin första match efter sommaruppehållet när Häcken möter Örebro. Och han kunde inte varit mer taggad.
– Det betyder otroligt mycket för mig att vara tillbaka, säger Ahmed Yasin.

Efter förlusten mot IFK Norrköping förra helgen är det revanschlusta i BK Häcken. En spelare som är extra sugen på spel är vänsteryttern Ahmed Yasin som gör sin första match sedan sommaruppehållet.

– Det är som att livet stått på paus och man trycker på play igen, säger han.

Efter en tre matcher lång avstängning för en armbåge mot Sebastian Ohlsson i derbyt mot IFK Göteborg har den 28-årige irakiske landslagsspelaren haft en tung period. Han pratar om att han känt sig nere den senaste tiden.

– Det betyder otroligt mycket för mig att vara tillbaka. Jag tror inte många inser hur viktig fotbollen är för mig. Man har varit lite ledsen över det här men nu ska det bli skönt att lägga det bakom sig efter allt som hänt, säger Ahmed Yasin.

BK Häcken valde att överklaga avstängningen som Yasin drog på sig men fick avslag. Tränaren Andreas Alm tycker att straffet var för hårt.

– Det har känts overkligt att ha honom borta en så lång tid för att det som hände gav ett sådant långt straff. Det är ett overkligt straff, säger han.

Bred offensiv

Under Yasins frånvaro har Häcken tagit två segrar och förlorat en match. I truppen finns det många bra offensiva alternativ och det är hög konkurrens om varje position. Mervan Celik har inte varit tillgänglig för träning under veckan men trots det finns det flera som kan täcka upp.

– Vi måste hålla jämna steg med de övriga lagen i toppen. Malmö, AIK och Djurgården har exempelvis alla väldigt breda trupper. Även IFK Göteborg har ju fått in en del pengar på kontot nu så de blir farliga. Det är viktigt att ha en bra bredd om vi ska vara med och utmana, säger Andreas Alm.

För Ahmed Yasins del innebär den hårda konkurrensen att pressen att levererar hela tiden ökar. Han ser det som en styrka för laget i att ha många bra spelare på de offensiva positionerna.

– Det är bra för att man utvecklas varje dag. Det handlar om att man måste visa framfötterna hela tiden. Jag måste alltid vara på tå för att behålla min plats, säger han.

– De som ersatt mig har gjort det bra. Det jag främst bidrar med är energi på planen och det hoppas jag fortsätta med.

Även Andreas Alm är väldigt glad över att ha Ahmed Yasin tillgänglig igen. Han beskriver framförallt spelarens löpstyrka som en stor tillgång.

– De matcher där han varit som bäst har han varit grym på att löpa bra och löpa rätt för att dra isär motståndarnas försvar, säger han.

Ser fram emot hösten

Närmast väntar hemmamatch på söndagen.

– Örebro är ett bra lag som är duktiga på att försvara sig. De har gjort det bättre på bortaplan än hemma så det blir en tuff match, säger Ahmed Yasin, som har ett förflutet i klubben.

– Vi gillar att spela en väldigt fartfylld fotboll och Örebro är bra på att försöka hålla tempot nere hela tiden så vi har fokuserat på hur vi ska hantera det, säger Andreas Alm.

För Ahmed Yasin blir matchen mot Örebro den första under en höstsäsong han hoppas blir framgångsrik för Häckens del. Det väntar flera spännande uppgifter, och en av dem är det dags för om en och en halv vecka.

– Det ska bli kul med spel i Europa och att få möta AZ, som är ett riktigt bra lag. Senare i höst hoppas jag vi kan vara med och slåss om platserna i topp tre återigen. Vi har bra spelare och det ska bli spännande att se hur långt det räcker i höst, säger han.

BK Häcken

Läget i laget: Mittfältaren Mervan Celik, försvararen Kari Arkivuo och målvakten Jonathan Rasheed är inte tillgängliga. Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas är tillbaka i truppen jämfört med senast.

Trolig startelva (4-2-3-1): Peter Abrahamsson – Elohor Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Ahmed Yasin – Alexander Jeremejeff

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.