Yasin stor hjälte när Häcken vann

Ahmed Yasins succé i BK Häcken fortsätter. Mot Sundsvall blev nyförvärvet stor matchhjälte med dubbla fullträffar när Hisingsklubben tog tre poäng mot Gif Sundsvall.

|

Häcken, med avstängde tränaren Mikael Stahre på läktaren och nyförvärven Mathias Ranégie och Mervan Celik utanför truppen, bjöd tillsammans med motståndaren för kvällen, Gif Sundsvall, på en pigg första halvlek på Bravida arena.

Redan innan tio minuter var spelat hade Ahmed Yasin haft två fina målmöjligheter. Daleho Irandust snirklade sig fram i sin nummer tio-roll innan han rullade ut bollen till en närmast fri Yasin, som tillsammans med Chisom Egbuchulam bildade anfallspar i hemmalaget. Yasin drog till i bra läge, men Tommy Naurin lyckades avstyra dubbla avslut från den tidigare Örebro- och AIK-spelaren.

I nästa anfall fick gästerna en bra målchans när Linus Hallenius kunde nicka från nära håll, Peter Abrahamsson kunde dock enkelt ta hand om avslutet.

Chisom Egbuchulam var, precis som Yasin, pigg och initiativrik. Anfallaren var ständigt på språng, och han satte en boll i nät – men målet vinkades av för offside. Nästa gång han höll sig framme blev det farligt igen. Egbuchulam trycktes omkull av Markus Danielson i kanten av straffområdet, Kristoffer Karlsson funderade några sekunder innan han pekade på straffpunkten. Fram klev Yasin och dunkade in 1-0, till höger om Naurin.

Innan den första halvleken var över hann Rasmus Lindgren skicka iväg en tung frispark. Men Naurin var med den gången och boxade undan. Även Peter Abrahamsson fick visa sina färdigheter när Eric Larsson drog iväg en projektil, som Häcken-keepern hann parera till hörna.

Efter paus lyfte gästerna upp spelet, samtidigt som hemmalaget föll tillbaka en aning. Och det resulterade i att norrlänningarna under inledningskvarten av den andra halvleken lyckades vaska fram ett par farligheter. Linus Hallenius och Eric Larsson testade lyckan, men båda gångerna hann Häcken-försvaret emellan.

Häcken var dock inte ofarligt. Ahmed Yasin och Chisom Egbuchulam fortsatte att löpa i djupled och båda spelarna hade ett par halvchanser att öka på hemmalagets målskörd.

Och Yasin skulle till slut få trycka dit en fullträff till. Efter en solorush dunkade anfallaren in 2-0. Efter det orkade Sundsvall aldrig resa sig och Häcken, där 15-årige Kevin Ackermann fick göra debut i slutminuterna, kunde hålla undan och vinna med 2-0. Resultatet gör att Hisingsgänget nu är femma i tabellen.