Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yasins skärpa var inte alltid där men han är själv nöjd med sin comeback. Bild: MATHIAS BERGELD
Yasins skärpa var inte alltid där men han är själv nöjd med sin comeback. Bild: MATHIAS BERGELD

Yasin nöjd med återkomsten i Häckens vinst

BK Häcken besegrade Örebro med klara 3–0 och för Ahmed Yasin blev det en lyckad comeback efter avstängningen. Men han erkänner att det fortfarande finns en del att slipa på.
– Jag hade ett par möjligheter men skärpan var inte riktigt där, säger han.

Mycket inför matchen mellan BK Häcken och Örebro SK handlade om hemmalagets anfallsspel där det finns många duktiga spelare att tillgå. Lagets tränare Andreas Alm pratade på presskonferensen efter matchen om att det är skönt att ha en skyttekung i Paulinho att sätta in från bänken. Framåt fick han även tillbaka Ahmed Yasin efter en tre matcher lång avstängning.

– Det kändes jättekul att vara tillbaka och jag tror man märkte det på mitt spel, säger Yasin om sin första insats i allsvenskan efter sommaruppehållet.

Svårt att komma förbi

Anfallsspelet i första halvlek var dock allt annat än bländande. Örebro fick matchen dit de ville då de drog ned på tempot och samlade ihop försvaret. Det skapades få målchanser från Häckens sida annat än enstaka avslut utifrån.

– Vi hade svårt att komma förbi i den sista tredjedelen men vi pratade om det i halvlek och visste att det skulle öppna upp sig, säger Ahmed Yasin.

– Både i första och i andra halvlek flyttade vi runt våra positioner en hel del i anfallet. Vi vet att vi har den kvaliteten och att det ger resultat om vi fortsätter och kan höja tempot.

Satte tonen

I den andra halvleken var det just Yasin som tidigt visade var matchen var på väg då han fick en bra möjlighet. Andreas Alm benämnde fenomenet som att hans lag fick ett "gratismomentum" och den 28-årige irakiske landslagsspelaren var en av anledningarna till det.

– Irandust gör ett fint mål och och spelar fram till två till. Jag hade också några möjligheter. Jag vet inte om det är att jag inte spelat match på ett tag men skärpan var inte riktigt där idag för min del, säger Ahmed Yasin.

Yasin förblev på plan matchen ut och fick välbehövliga och efterlängtade 90 minuter. Hans lag tog en viktig seger och nosar återigen på toppstriden i tabellen.

– Det viktiga var att vi gjorde tre mål och höll nollan. Det ger gott självförtroende för framtiden. Sedan vet jag att även min form kommer, säger han.

– Det är skönt att vara uttagningsbar igen och nu kan jag se fram emot hösten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.