Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Yasin: "Har kommit in i en perfekt miljö"

Mindre än en månad har gått sedan Ahmed Yasin kom till Häcken och Bravida Arena, och efter mål i både debuten och första hemmamatchen har han redan hunnit presentera sig för fansen.

Ahmed Yassin gjorde sin Allsvenska debut i Örebro och kommer till Häcken på lån från AIK. Innan han kom till Göteborg var har utlånad till Muathier i Qatar. Under sin korta tid i Häcken har han lyckats komma in i laget och startade senast. 

– Det har varit som jag förväntat mig med spelare och ledare. Jag har kommit in i en perfekt miljö för min utveckling, berättar Ahmed Yasin. 

Att det gått så bra för Yasin menar han har att göra med sin hårda träning. Det finns egentligen ingen större hemlighet bakom succén. 

– Efter all hård träning tycker jag personligen att jag förtjänar den här starten. Jag har kämpat väldigt hårt för en chans att visa upp mig. Det var en tuff tid i AIK de två månader jag kom tillbaka. Det var bara hård träning, men jag höll huvudet kallt och väntade på min chans. Istället för AIK kom den i Häcken, säger Yasin.

"Bra spelare med bra attityd"

Häckens tränare Mikael Stahre berättar att Yasin är en spelare med bra fysiska attribut.  

– I grund och botten är det en bra spelare med bra attityd. Han har både speed och kraft. Att Ahmed Yasin är en bra spelare det vet de flesta om, menar han. 

Hammarby ligger precis bakom Häcken i tabellen så matchen blir viktig för båda lagen. När lagen möttes för några veckor sedan lyckades Häcken vinna med 2-0. Hammarby är laget med högst publiksnitt i Allsvenskan och matcherna på Tele2 brukar alltid ha bra tryck, något som kan påverka matchen. 

– Det handlar om att analysera vad som händer ute på plan. Trots allt är det bara en fotbollsmatch, det är precis samma förutsättningar som när vi spelar på träningsplanen bara att det är 20 000-30 000 runtomkring. Så det gäller att fokusera på vad som händer innanför kritan och där har vi väldigt rutinerat manskap, berättar Stahre. 

Erfarenhet av stor publik

Ahmed Yasin säger att laget ser fram emot matchen. Själv har Yasin, som även spelar i Irakiska landslaget, erfarenhet av att spela framför storpublik. 

– Det är en väldigt rolig match med så mycket fans. Det kommer vara sjukt roligt att spela den här matchen. Jag ska försöka göra så bra jag kan ifrån mig och försöka hjälpa laget till tre poäng det är det viktigaste. Gör jag mål eller inte spelar inte så stor roll så länge vi vinner. Det är det här man spelar fotboll för, det ska vara mycket folk och tryck på läktaren, säger han.