Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ricky Yarsuvat fick äntligen göra mål – men Gais fick inte vinna. Bild: CARL SANDIN
Ricky Yarsuvat fick äntligen göra mål – men Gais fick inte vinna. Bild: CARL SANDIN

Yarsuvat hyllar Wängberg efter säsongens första mål

Ricky Yarsuvats mål har lyst med sin frånvaro under säsongsupptakten. Mot Umeå kom det äntligen – och Yarsuvat tackar assistmakaren för det.
– Man vet om att när man spelar med August Wängberg så kommer chanserna att dyka upp, säger han.

Segern rann ut i sanden för Gais under lördagen.

Det blev bara en poäng hemma mot Umeå trots ledning, och spelövertag under stora delar av matchen.

Ricky Yarsuvat var lågmäld efter matchen.

– Det känns tungt. Jag tycker verkligen att vi går för tre poäng, men lyckas inte få de poäng som vi krigar för. Det är alltid tungt att tappa poäng så här i efterhand, men med tanke på det röda kortet så är vi inte missnöjda med en poäng, säger han efter slutsignalen.

Vad det var som inte riktigt ville sig är svårt att ta på. Joackim Åberg utvisning? Försvarsmissen som föranledde Umeås kvittering?

Kanske rentav anfallsspelet?

– Många gånger kombinerar vi bra, och kommer runt, men det känns inte som att vi är hundraprocentigt hungriga när vi kommer in i boxen. Vi kommer inte in med den farten som behövs. Jag tycker inte heller att inläggen kommer i tillräckligt bra tid. Det är mycket vi har att jobba på. Med tålamod kommer det bli bra, summerar Yarsuvat.

Yarsuvat själv hamnade dock i målprotokollet. Det tackar han sin lagkamrat och assistmakare för.

– August Wängberg kommer runt bra och får med sig bollen på bröstet. Man vet om att när man spelar med August så kommer chanserna att dyka upp. Han verkar alltid på något sätt hamna på rätt ställe. När han får bollen litar man på att man ska få den. Han är väldigt osjälvisk och han serverar mig ett helt öppet mål. Jag kände verkligen att jag kunde göra mål när jag kom i det läget, säger Yarsuvat.

Målet innebär Yarsuvats första i årets superetta, och i den nya grönsvarta tröjan.

– Det känns jättebra! Jag hade känslan att det skulle komma i dag. Jag har haft lite oflyt med två skott i ribban, och jag skapade den senaste straffen som jag sen inte fick ta. Det är klart att jag hade velat göra lite fler mål än bara ett, men nu är det första gjort i alla fall, säger han.

Känns det surt att första målet inte gav en seger?

– Verkligen. Det hade varit skönt att få fira tre poäng i dag och vara målskytt. Vi är på gång dock. Det känns som att vi spelar bättre och bättre för varje match som går, säger Yarsuvat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.