Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Strömberg tränade Linköping i damallsvenskan under det gångna året.  Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
William Strömberg tränade Linköping i damallsvenskan under det gångna året. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

William Strömberg blir IFK Göteborgs nya assisterande tränare

IFK Göteborg har letat en tränare till för att komplettera sitt ledarteam. Nu är det klart att den tränaren blir William Strömberg, senast i Linköpings FC.
– Det känns mycket bra att William kommer in och kompletterar vår ledarstab för att vi ska bli ännu bättre, säger sportchefen Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Blåvitt har letat förstärkningar till tränarteamet under vintern för att komplettera teamet runt Roland Nilsson. Ferran Sibila fanns sedan tidigare som assisterande tränare och på måndagen blev ytterligare en tränare med den titeln klar. 32-årige William Strömberg, senast i Linköpings FC, har skrivit på ett avtal över två år.

GP har tidigare skrivit om att britten Martin Foyston, senast i Hammarbys akademi, varit aktuell för rollen, men nu står det alltså klart att Blåvitts val föll på Strömberg.

LÄS MER: Han kan bli ny assisterande tränare i Blåvitt

– William är driven, noggrann och har en samsyn i vårt sätt att se fotboll tillsammans med vår ambition. Under vår rekryteringsprocess gjorde han en övertygande presentation av sig själv och sitt arbetssätt. Han kommer komplettera och passa väldigt bra in i vår ledarstab. Han kommer både att jobba med videoanalys och vara aktiv ute på träningsplanen, säger sportchefen Pontus Farnerud till klubbens sajt.

Förutom uppdraget som huvudtränare för Linköping har Strömberg jobbat med det svenska U16-landslaget på pojksidan och varit aktiv i Djurgårdens akademi under lång tid.

– Jag gillar verkligen det som Blåvitt vill med sin satsning framåt. På Kamratgården finns en väldigt kompetent och kunnig ledargrupp, och ett lag som har en spännande mix med rutinerade och unga utvecklingsbara spelare. Det känns spännande att bli en del av detta, säger William Strömberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.