Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Westman har satt premiärelvan: Finns inga frågetecken

Sista träningen inför premiären är avklarad. Gais huvudtränare Benjamin Westman var nöjd med vad han fick se från sitt lag dagen före match. – Det var fokuserat, det märks i laget att premiären är nära nu, säger han till GP.

Flera månaders uppladdning är till ända. På lördagen sparkar tävlingssäsongen i gång på allvar för Gais när man välkomnar IK Frej till Gamla Ullevi.

Dagen innan match genomförde laget, på ett soligt Ullevi, sin sista träning, inför premiären av Superettan.

– Även om vi körde ganska lugnt så är jag nöjd med hur påkopplade och fokuserade spelarna var.

Stora delar av förra årets Gais-trupp är utbytt och det har tagit tid att få ihop laget - men nu pekar formkurvan uppåt, enligt tränaren.

– För varje vecka som har gått har det sett bättre och bättre ut. Framför allt har vi nu en helt annan jämnhet i sättet vi agerar på än vad vi har haft tidigare.

Och han tycker att lagets insats i genrepet mot Falkenberg vittnar om att Gais är på gång.

– Det var vår bästa match på försäsongen. Vi ska ta med oss allt som vi gjorde bra mot Falkenberg, vilket var många saker.

Vad har du för förväntningar på lördagens match?

– Jag tror att Frej kommer vara rätt så nöjt med en poäng. Vi kommer vara det bollförande laget och Frej kommer satsa mycket på fasta situationer och snabba omställningar.

Han har respekt för motståndarna som i fjol, något överraskande, lyckades hålla sig kvar som nykomlingar i näst högsta serien.

– Frej är ett bra lag. Men vi ska inte måla upp dem som bättre än vad de är. Vi ska våga gå framåt och se till att ta tillvara på våra chanser och samtidigt vara uppmärksamma på deras styrkor.

För egen del, några premiärnerver?

– Nej, jag har bara stora förväntningar. Vi vill ta tre poäng – så enkelt är det.

Och lördagens startelva, den har Gais-tränaren klar för sig.

– Det finns inga frågetecken. Jag har den helt klar.

Dan Keat, David Johannesson och Danny Ervik (tveksam) missar matchen. I övrigt är alla spelare disponibla.